SAMSUNLULAR ZULME KARŞI YÜRÜŞTE

Samsun'da, İran'ın başkenti Tahran'da bir suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için Filistin bayraklarıyla yürüyüş düzenlendi.

Samsun'un İlkadım ilçesinde Samsunlular, Tahran'daki konutuna İsrail tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için ellerinde Filistin bayrakları ve sloganlarla Site Cami önünde toplanarak Saathane Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş grubu adına açıklama yapan Ahmet Muştu, "Bugün burada, Şehit İsmail Haniye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, Siyonizm’i lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz," ifadelerini kullandı.

"Zulme karşı omuz omuza!"

Gurup adına açıklamalarda bulunan Ahmet Muştu, "Bugün burada, Şehit İsmail Haniye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, Siyonizm’i lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz. Fakat malumunuz, İsmail Haniye bu çağrıyı yaptıktan kısa bir süre sonra şehit edildi. Siyonist İsrail rejimi, 7 Ekim’den bu yana insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. Gazze’de 40 bin kardeşimiz alçakça katledildi. 100 binden fazla yaralı var. Çoluk, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek, ihtiyar… Gazze şeridinde ayakta kalmış tek bir şehir, tek bir mahalle ve ev kalmadı. İnsanların sığınabilecekleri tek bir güvenli nokta bile yok. Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş üç milyon insan, bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Mazlum ve masumlar, faşist ABD’nin Siyonistlere verdiği silahlarla, havadan, karadan ve denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen özgürlük budalası, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor. Yahudi kontrollü batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya, sansür, çarpıtma, dezenformasyonla soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor. Velhasıl, tüm zalimler bir araya gelmiş, Gazze’de planlı, programlı bir soykırım uyguluyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide ibadet edenleri, gıda kuyruğundaki aç insanları öldürüyorlar." Diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri