SAMSUNSPOR, RİZESPOR MAÇININ ARDINDAN

İBRAHİM FETHİ SEL

Güzel günler geçiren Samsunspor ve sıkıntılı Rizespor’un maçı denklerin maçı gibi görünmekte idi.

Rize takımı 39 milyon Euro Samsunspor 30 milyon Euro değerine sahip.

Geçen senenin İlhan Palut hoca ile güzel bir futbol oynayan Rize takımı sezona da iyi başlamıştı.

Başakşehir’le içerde berabere kalıp Adana Demir Spor’u deplasmanda yendiler.

İçerde Fenerbahçe’den 5 yediler Kasımpaşa’ya kaybettiler.

Deplasmanda Galatasaray’dan 5 yediler. Skorlara ve alınan puanlara baktığınızda başarısızlık gibi durmakta.

Bence ligin en güçlü takımları ile ilk 5 maçın 3 ünü oynamışlar ve vahim bir tablo yok gibi durmakta.

Samsunspor maçı bir çıkış maçı idi onlar için ama başaramadılar.

Maç öncesi benim net fikrim bizi yenecekleri noktasında idi, İlhan hoca kaliteli bir hoca ve bunu çıkış maçı olarak değerlendirecekti ama başaramadı.

Samsunspor kadrosunu netleştirmiş ,11 belli değişiklikler belli, hocamız elindeki kısıtlı kadro ile oynamayan oyuncuları bile kazanma derdinde .Alman ekolünün 90 dakika sahada kal prensibi ile gol yemeden gol atmanın peşinde.

Hocamız Reis bu güne kadar oynadığımız tüm maçlarda bunu başardı Konya maçı hariç.

An itibarı ile Süper ligde sıralamamız 3 sıra ve puanımız 12 ,Fenerbahçe puanı ise 13 sıra ve lig 2.cisi .Bu harika bir sıralama ,maçlar oynandığında bu değişecek ama biz 6.haftada ilk 5 içindeyiz.

Rize’de 1-0 galibiyetle dönen takımımız tebrikleri fazlasıyla hak etmekte, bu kısıtlı imkanlarla müthiş bir başarı .

Dedim ya Rize kadrosu bizden daha kaliteli ama bir bocalama dönemindeler, istedikleri transferleri yapabiliyorlar örnek mi Beşiktaşlı Ghezzal transferi,Slavya Prag’dan Jurecka transferi ki iki kez Çekoslovakya’da 2 kez gol kralı olmuş bir oyuncu.

Bu maç onlar için çıkış maçı olacaktı ama Samsunspor hocası Reis rakibi iyi analiz eden ve onlara oynama imkanı vermeden kendi klasik oyunun oynuyor ve sonuç almayı başarıyor.

Gaziantep,Hatay,Rize deplasmanlarından alınan 9 puan çok önemli, içerde Başakşehir gibi ligin en iyi takımlarından birini yenme, içerde Konya Kazası, Beşiktaş karşısında harika oyun ama mağlubiyet alındı ve başarılı bir sezon geçiriyoruz.

Samsunspor takım olarak oynama alışkanlığı kazanıyor, Ntcham Başakşehir maçında iyi değildi ama bizim takımımızın vazgeçilmez oyuncusu hem iyi oynadı hem de 46 dakikada ceza sahasında harika vurdu ve golünü attı.

Başakşehir maçında Marius mükemmel oynadı golünü attı bu sefer sıra Ntcham’da idi ve oda gereğini yaptı.

Rize ve Samsun denk takımlar ,Rize bir çıt daha kaliteli oyunculardan oluşmakta. Fakat bizim takım 2 yıldır transfer yapamadığı için aynı oyuncular ve aynı formatta yani Alman ekolünde devam etmekteyiz.

Buda başarıyı beraberinde getirmektedir, Hocalarımız ayağı yere basan oyun oynatmakta ve görünen odur ki iyi idman yapmakta, teknik ve taktik olarak maça Samsunspor’umuzu hazırlamaktalar.

Bu başarının başka izahı olamaz. Samsunspor’umuz kıt kaynaklardan müthiş sonuçlar ortaya çıkarmıştır.

Rize takımının iyi takım olduğu konusundaki fikirlerimi tekrarlıyorum ve bu sıkıntılı dönemi atlatarak ligi iyi bir durumda bitireceklerini öngörüyorum.

Göztepe takımı da haftaya misafirimiz ve iyi takımları var, bu maçtan kazaya uğramadan çıkarsak tut Samsunspor’u tutabilirsen, en azından 2.yarı düşme sendromu yaşamamak adına alınacak puanlar çok değerli.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.