SAMSUN'UN YÖNETİCİLERİ SORUNLARLA İLGİLENMİYORLAR !

Samsun Kasaplar Odası Başkanı, mezbahane sorununun hala devam ettiğini ve mevcut mezbahanelerin yetersiz kaldığını belirterek Samsun'un yöneticilerine sitem dolu sözler söyledi

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Samsun'un büyük bir şehir olmasına rağmen mezbahane konusunda ciddi eksiklikler yaşadığını belirtti. Mevcut iki mezbahanenin ihtiyaca cevap veremediğini vurgulayan Başkan Şen, "Samsun'da yeterli mezbahane yok. Yıllar geçti ama bu sorun hala çözülemedi. Bafra ve Tekkeköy'deki mezbahanelere gitsek bile, günlük kapasiteleri sadece 50 büyükbaş hayvanla sınırlı ve bu da ihtiyaçları karşılamıyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca Sorunları Çözmedikleri için Samsun'un yöneticilerine de sitem etti.

"BU İNSANLAR NE YAPIYOR DİYE ARAYAN SORAN YOK"
Mezbahane Konusunda Samsun'un ciddi eksikliklerinin olduğunu vurgulayan Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Mezbahane konusunda çok büyük sıkıntımız var. Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile görüştük, her zaman görüştüğümüz gibi. Yusuf Ziya'nın döneminden beri 23 dönümlük yeri istimlak ettiler, Adaların orada. Bir tane çivi çakmadılar. Bu insanlar nerede hayvan kesiyor? Bu insanlar ne yapıyor diye bir tane arayan soran yok. Samsun'u Karadeniz'in incisi diye söylerler, ama bugün bir tane tavuğu parçaladığım zaman ceza yazarım diyorsun, niye? Tavuğu sanayiden alacaksın, paketlenmiş tavuğa muhtaç ediyorsun. Ben soruyorum, paketlenmiş tavuk ile açık tavuk hangisi sağlıklıdır? Paketlenmiş tavuk ne kadar sağlıklı olabilir? Bu insanların aklıyla niye oynuyorsunuz siz? Ben açık tavuğu tercih ederim, niye? Daha sağlıklı açık tavuk, çünkü paketlenmiş tavuk, şoklanmış tavukta ne olduğunu bilmiyoruz. En büyük zehirlenme sorunu tavukta olur. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı ile de görüştük, ama hiçbir hareketlilik yok. 'Yapacağız' diyor ama Yusuf Ziya Yılmaz da zamanında 'yapacağız' demişti." İfadelerini kullanarak sözlerine devam etti.

SORUNUMUZLA İLGİNEN YOK
Sorunları Çözmedikleri için Samsun'un Yöneticilerinden Memnun olmayan Başkan Ömür Şen, "Samsun'da millet sokakta hayvan kesiyor. Bir şey dediğimiz zaman 'başkan' diyorlar, ama ben niye Tekkeköy'de gidip mal keseyim, Bafra'da Sanayi ve Ticaret Odası'nın mezbahasında mal keseyim? Samsun'da 2 tane mezbahane var. Bunlar yetersiz kalıyor. Kurban Bayramı'nda sokağa atılan deriler, etler... Bunlara yazık, günah. Ne demek ya? Samsun'da mezbahane yok, kaç sene oldu ya? Bafra'ya gitsem ne olacak? Günlük kapasitesi 50 büyükbaş, ya yetersiz kalıyor. Etlerde kıl, tüy olmaması gerekiyor. Kurban Bayramı'nda bize et çektirmeye geliyorlar, pislik içinde geliyor. Kimin kestiği belli değil. Sokakta mal mı kesilir? Kurban Bayramı'nda 'kes' diyorsan, şimdi de sokakta mal keseyim. Ben onlardan daha iyi keserim, tertemiz çıkartırım. Kusura bakmasınlar, Samsun'un yöneticileri Samsun'la ilgilenmiyorlar, biz Samsun'un yöneticilerinden memnun değiliz. Allah yardımcımız olsun. Suluova'da 3-4 tane mezbahane var, burası Samsun Büyükşehir, iki mezbahane ne ya? Hayvancılık burada da var." Diye konuşarak sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri