SEÇİMDEN ÖNCE BİTER Mİ!?

Çarşamba İlçesi ile deniz sahiline karayolu ulaşımını sağlayan ana grup yolu olan Çarşamba – Kızılot - Durusu grup yolu, 2022 yılından bu yana bir türlü mutlu sona ulaşmazken, geçtiğimiz günlerde yeniden hızlanan çalışmalarla heyecan yaşatıyor

2022 yılı Şubat ayında Ana grup yolunu kullanan binlerce vatandaşın yol isyanı olarak gündeme düşen ve o dönem de Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Gündemine kadar taşınan Durusu- Kızılot- Allı- Helvacalı karayolu çalışmaları bir süre gündemde kalmıştı. O günlerde karayolunun Yukarı Kavacık bölümünde tamamen kaybolmuş, vatandaşlar ile grup yolunu kullanmak zorunda kalan yolcu araçları da civarda ki iş yerlerinin önünde ki beton ve parkeler üzerinden geçerek ulaşımı sağlıyordu. O günlerde gündeme getirdiğimiz yol çalışması için geçici dolgu ile konu giderilmiş ama yol yapımı kaplumbağa misali bir hızla devam ettirilmeye devam etmişti. Bu arada yolun diğer bölümlerine ise yama üstüne yamalar yapılarak yol daha da berbat hale getirildiği için vatandaşların yoğun ilgisine neden olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta yeniden bölge halkından bazı vatandaşların tepkileri üzerine Helvacalı’dan başlayarak yaklaşık Aşağı Kavacık kavşağına kadar dolgu tamamlanmış, Yukarı Kavacık bölümünde ise dolgu devam ederken bazı vatandaşların heyecanı ve sosyal medya paylaşımları ile tepki ve destek paylaşımları dikkatlerden kaçmadı. Bu nedenle Yukarı Kavacık bölgesine kadar giderek son çalışmalar hakkında bilgi alan Haber Expres Gazetesi muhabirleri çalışmaların son günlerde hızlandırıldığını ama daha çok uzun bir mesafenin olduğuna dile getirerek şunları dile getirdiler. Vatandaşlar, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir bu yolun yapımının yapılacağını 2019 yerel seçimleri öncesinde söz vermişti. O seneden bu yana 4 sene geçti. Ama bir türlü bitirilmedi, çalışmalar ise berbat halde. Geçtiğimiz yıl Deprem felaketi nedeni ile bölgemizde kepçe ve kamyon kalmadığı için çalışmalar durma noktasına gelmişti. İnşallah bu defa 2024 yerel seçimleri öncesinde tamamlanır. Yine seçim var ve yeniden çalışmalar başladı ümidimiz seçimden önce bitirilir” şeklinde konuştular.

“Seçimden önce çalışmalar berbattı”
Hız kazanan yol çalışmalarından memnun olduğunu belirten Yukarı Kavacık Mahalle sakinlerinden Hüseyin Çökel, “Kendimi bildim bileli bu yol yamaydı. Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinden önce çalışmalar berbattı. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur ve ondan sonra yapılacak yerel seçimlerden sonra daha iyi olacak. 1 aydır çalışmalar çok hızlı gidiyor. Buranın yapılması çevre ve bu grup yolu için de daha iyi olur. Tek şeritte arabalar sıkıntıya giriyordu. Salıpazarı ve Ayvacık yolu gibi üç şerit olması daha iyi olur. Şu an çalışmalar devam ediyor. Başkan’a teşekkür ederim bu hizmet için.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin de en verimli yolu”
Bir başka mahalle sakinlerinden Musa Sağlam ise toprakların verimli olduğundan bahsederek; “Toprakları verimli olduğu için Türkiye’nin de en verimli yolu. Bu yol otuz köye hitap ediyor. Trafik yoğunluğu çok fazla. Yol yapılırsa bizim için çok iyi olur. Seçim nedeniyle çalışmalar hızlı gidiyor’’ dedi. Yapımı devam eden yol çalışmalarının en kısa sürede bitmesi bekleniyor.

Helvacalı (Kavakdibi mevkii) den başlayarak Durusu ya kadar olan yaklaşık 30 mahalleye grup yolu hizmeti veren yolun tamamlanması ile mahalleler dışında deniz turizmi açısından Hürriyet ve diğer mahallelerde ki deniz turizminin de canlandırılmasına büyük katkısı olacağına işaret ediyorlar. Karayolunun ayrıca alt yapı sorununun da çoğu bölgede Türk Telekom’un çalışmalarının acil yapması gerektiğini aktarıp, Yedaş’ın elektrik hatlarını yer altına aldığını belirterek tamamlandığını dile getiren vatandaşlar, karayolunun dolgusu tamamlanan bölümlerinin olsun acil şekilde asfaltlanarak kullanıma açılmasını bekledikleri dile getirildi.

Bu grup yolu çalışmasının daha önce ki haber ve görselleri için:
Lütfen tıklayınız:
https://www.haberexpres.com.tr/kaderine-terk-edilen-grup-yol-cilesi-76692h.htm

Haberin videosu için Lütfen tıklayınız:
https://www.youtube.com/watch?v=Av8731eVQeU

HABER: Emine Temiz Yılmaz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri