Şeker İş Sendikasından Milletvekillerine sert yanıt

Çarşamba Şeker İş sendikası, Milletvekili Tülay Bakır ve Ahmet Yeni’nin Şeker Fabrikaları ile ilgili yaptıkları açıklamalara sert yanıt verdi

Şeker İş Sendikası Çarşamba Temsilciliğinden AK Parti Samsun Milletvekillerinin şeker fabrikaları ile ilgili açıklamalarına zehir zemberek yanıt gecikmedi. Çarşamba Şeker İş Sendikası Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Başbakanın Gördüğünü Milletvekilleri göremiyor” denildi.

Şeker İş Sendikası Çarşamba Şubesinden yapılan açıklamada, “ Şeker fabrikalarıyla 12 Haziran 2012 tarihinde Sayın Başbakanımızın önderliğinde ihalesi yapılan 10 Şeker Fabrikasının bulunduğu il Başkanları ve Milletvekilleri ile yapmış olduğu toplantıda Sayın Ahmet Yeni ve Sayın Tülay Bakır’ın  açıklama ve görüşleri bizleri derinden üzmüş ve bu konuya ne kadar duyarlı oldukları ortaya koymuştur. Diğer 9 ilin Milletvekilleri fabrikalarına sahip çıkarken AK Parti Samsun Milletvekilleri maalesef fabrikamıza özelleşmesi ve kapatılması yönünde görüş bildirmişlerdir şeklinde açıklamasına devam eden Türe, “Aldıkları beş dakikalık bilgi ile hareket eden vekillerimizi anlamak mümkün değildir. Oysaki gelip burada inceleme yapıp bizlerin bilgilerine başvursalardı ne kadar tarıma dayalı Sanayimizin Samsun için önemli olduğunu çiftçiye, nakliyeciye, esnafa, hayvancılık sektörüne daha birçok büyük kesime katkı sağladığını göreceklerdi” denildi.

‘Çünkü oylarını aldı Samsun’a hizmet Etmek istemiyor’

Şeker iş Çarşamba Şubesi Başkanı Sinan Türe açıklamalarının devamında, “Karadeniz’in elde kalan son kamu kuruluşu olan fabrikamızı hiç sormayan, araştırmayan Sayın Tülay Bakır’ın anlamasını da beklemiyoruz. Çünkü oylarını aldı Samsun’a hizmet etmek istemiyor. Çünkü toprağı, çiftçiyi, tarımı ve Samsun’u anlaması mümkün değildir. Satış ihalesi yapıldıktan sonra hiçbir vekil arayıp da Ey Başkan buralarda neler oluyor, bu sanayi nasıl yok ediliyor, neler yapmalıyız, nasıl bu sanayiyi ayakta tutmalıyız diyen hiçbir iktidar milletvekili olmadı. Onlar sadece çarşambaya gelip meşhur köftecilerinde köfte yiyip Çarşamba’nın sorununu hallettiklerini zannediyorlar” dedi.

‘Bu bölgeyi bilmiyor’

Başkan Türe açıklamalarının devamında kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiklerini ifade ettiği Tülay Bakır ve Ahmet Yeni’yi konu hakkında bilgisi olmamakla suçladı. Türe, “Başbakanımıza bu ciddi özelleştirmede ince eleyip sık dokuduğu için konuyu ciddi bir şekilde araştırdığı için ve yine diğer 9 ilin milletvekillerine göstermiş oldukları araştırma ve incelemeleri ve konuya hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederken toplantıya yarım saat kala kulaktan dolma bilgilerle toplantıya katılan Sayın Milletvekilimiz Ahmet Yeni ve Tülay Bakır önce konuyu öğrensinler” diyerek devam ettiği açıklamasına, “Sayın Ahmet Yeni ve Tülay Bakır fabrikanın özelleştirilmesi sonucu kapatılmasını savunacaklarına, ülkemizde her yıl % 10 olan ve bakanlar kurulu kararıyla % 50 artışı sağlanan 3. Dünya ülkesi gibi memeleketimizi yapay tatlandırıcı cennetine çeviren halkımızın sağlığını ciddi bir şekilde etkileyen nişasta bazı şekerle ilgili mücadele etmelerini beklerdik. Sayın Bakır ceviz dallarının kanseriyle uğraşacağına tarıma dayalı sanayi olan fabrikamız için çalışması gerekiyor ama bu bölgeyi bilmediğinden bu konuyla ilgili çalışma yapmıyorlar” dedi.

Ladik Belediyesi olan köy oldu hani istihdam.

Türe Açıklamalarının son bölümünde Lâdik’teki Çimento Fabrikasının özelleştirilmesinden sonraki dönemi sözlerine ekleyerek, “Özelleştirmeyi millet yararına bölge yararına diyen zihniyete soruyorum. Lâdik Çimento ve Lâdik gerçeğini araştırsınlar. Gerçi zahmette etmesinler 25 yıllık Çarşamba Şeker Fabrikasının kaderini etkileyecek araştırmayı yarım saatte yaptılar. Çarşamba Şeker fabrikası özelleşti mi, özelleşmedi mi. Kapanıp kapanmadığını toplantıdan yarım saat önce öğrendiler. Kendileri Ahmet Yeni ve Tülay Bakır bu konuya bu kadar duyarlı, ama Lâdik çimento gerçeğini kamuoyuna kısaca ben hatırlıyorum. Lâdik Çimento özelleşmeden önce en basit örnek 350 tane ilçede kamyon vardı. Gelişmeye hamle yapmıştı. Şimdi özelleştikten sonra Lâdik’te kamyon sayısı iki elin parmağını geçmez. Ladik Belediyesine olan köy oldu hani istihdam.

300 bin ton Pancar neden yok oldu?

Türe son olarak, “Sayın vekillerimiz pancara alternatif üründen bahsediyorlar. Bir zahmet Çarşamba sebze haline gelip fasulyenin, salatalığın, sebzenin fiyatını öğrensinler. Üreticini zararını sorsunlar. Ceviz dalının hastalığını araştıran ekip yakın geçmişte 300.000 ton pancarın neden yok olduğunu bir araştırsınlar. Onlar bilmez ama Bafralı ve Çarşambalı çok iyi bilir. Yakın bir zamana kadar çiftçi pancar parasına ev yapari traktör ve araba alırdı. Şimdi ne oldu da garanti para olan pancar yok oldu? Şeker İş sendikası olarak bu zamana kadar çalışan adına hiçbir talebimiz olmadı. Zaten çalışanların hakları yasalarda belli ama bizim tek sevdamız sanayimiz. Çiftçimiz ve Çarşambamız” diyerek sözlerini bitirdi.

 Haber-Foto: Serkan Karahan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri