Şeker özelleşiyor

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın iki hafta içerisinde yeniden özelleştirme ihalesine çıkacağı öğrenildi

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, özelleştirme şeklinin yanlış olduğunu belirterek, fabrikanın şahıslar yerine, çiftçi, işçi ve devletin ortaklaşa kuracağı bir kooperatife verilmesini önerdi. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun, aralarında Çarşamba Şeker'in de bulunduğu 10 fabrikanın 2 hafta içerisinde ihaleye çıkacağını açıklaması konuyu tekrar gündeme getirdi. Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, özelleştirmenin şahıslar yerine, çiftçi, işçi ve devletin ortaklaşa kuracağı bir kooperatife verilmesini önerdi.

DANIŞTAY İPTAL ETMİŞTİ
Daha önce ihaleye çıkartılarak özelleşme kapsamında satışı yapılan ancak Danıştay tarafından durdurulan Çarşamba Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi için Özelleştirme İdaresi yeni bir süreç başlattı. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, B (Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan) ve C (Çarşamba, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat ve Çorum) portföylerindeki 10 şeker fabrikasını 2 hafta içinde ihaleye çıkaracaklarını söyledi. Aksu, tesislerin varlık satışı yöntemiyle özelleştirileceğini kaydetti.

BAŞBAKAN'A İLETİLECEK
Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, özelleştirme sürecinin bu kadar çabuk olacağını beklemediklerini söyledi. Daha önce yapılan özelleştirmenin Danıştay'dan kamu yararı görülmediği için döndüğüne dikkati çeken Türe, "Bu fabrikalar kar eden fabrikalar. Özelleştirme İdaresi tüm fabrikaların özelleşeceğini söylüyor. Biz Genel Merkezi'miz aracılığıyla konuyu Başbakan'a, milletvekillerimize ileteceğiz. Hakkımızı aramayı gerek sokakta gerekse hukuksal anlamda devam ettireceğiz" diye konuştu.

TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Şeker fabrikalarının normal bir özelleştirme gibi özelleştirilmemesi gerektiğini ifade eden Sinan Türe, "Konya'daki Pankobirlik gibi çiftçi, işçi ve devletin olacağı bir kooperatif kurulmalı. Çarşamba Şeker'i işletmesi de bu kooperatife verilmeli. Samsun'daki fabrikamızda 700 işçi var. Memurunu, taşeronu ve esnafı da düşünürsek bu rakam daha da artıyor. Türkiye genelinde ise 10 milyona yakın istihdam var. Böyle bir istihdam başka yerde yok. Özelleştirme tekrar gözden geçirilmeli. Biz çiftçinin de, Türkiye'nin de kazanmasını istiyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri