SEL SONRASI HASAR TESPİTİ

Samsun başta olmak üzere Çarşamba’yı etkisi altına alan yoğun yağışların ardından, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmaları yapıldı

Çarşamba’yı etkisi altına alan yoğun yağışların ardından, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgede hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdi. Yapılan incelemeler sonucunda bazı bölgelerde yoğun yağış sonrası meydana gelen selde büyükbaş hayvan kayıplarının yaşandığı tespit edildi.

‘3 BÜYÜKBAŞ HAYVAN KAYBOLDU’
Tarım İlçe ve Orman Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Abdal Deresi'nin aşırı su yüklenmesi nedeniyle sel felaketi yaşandı ve bazı hayvanlar kaybolurken, Gülören Mahallesi'nin yolu kapandı ve aynı bölgede bulunan Güldere Mahallesi'nde ise çeşitli toprak kaymaları meydana geldi. Ayrıca Güldere Mahallesi'nde Ayşe Acar isimli vatandaşa ait 3 adet büyükbaş hayvanın ırmak yatağında kaybolduğu ve akıbetinin ise bilinmediği öğrenildi.

’5 BÜYÜKBAŞ HAYVAN KAYIP’
Esençay Mahallesi'nde ise Mustafa Yeniay isimli vatandaşa ait 10 adet büyükbaş hayvan Çakmak Barajı'ndaki adada mahsur kaldı. Hayvanlardan 5'i yüzerek karaya ulaşmaya çalışırken, 2'sinin suya kapıldığı vatandaşlar tarafından bildirilirken, adada kalan diğer 5 hayvan ise AFAD, itfaiye ekipleri ile birlikte İl ve İlçe Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonu ile kurtarıldı. İlçede şu an itibariyle 5 büyükbaş hayvanın kayıp olduğu ihbarı alınmış olup, hayvanların akıbeti bilinmemektedir. Tarım arazilerinde yapılan incelemelerde ise, aşırı yağış durumunun zarar verebilecek eşikte olmadığı tespit edilirken, bazı sebze ve mısır bahçelerinde yer yer su birikintisinin mevcut olduğu ve zarar eşiğinin ileriki aşamalarda anlaşılabileceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri