Proje koordinatörü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Dengiz Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek projeye katkılarından dolayı teşekkür etti.
Samsun’un Terme ilçesinde sel taşkınından etkilenen tarım yapılan alanların; tarımsal açıdan daha uygun tarım uygulamalarının yapılabilmesi ve daha fazla verim elde edilebilmesi için risk bölgelerinin sınıflandırılması amacı ile hazırlanan proje çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Dengiz, proje görevlileri Ali İmamoğlu, Fikret Saygın, Fatma Dedeoğlu, Ediz Ünal ve Sinem Ataker Bayrak ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamımda ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Projeye olan destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.
2016 YILI SONUNDA TAMAMLANACAK
Terme Çayına ait standart süreli taşkın alanlarının coğrafi bilgi sistemleri ile belirlenmesi ve bazı toprak analizlerinin yapılması çalışmalarının 2016 yılı sonunda tamamlanacağını ifade eden Prof. Dr. Orhan Dengiz “Biz bilimsel anlamda sel hakkında verileri ortaya koyacağız. Saha çalışmalarında tarım arazilerinden toprak örneklemeleri alıyoruz. Sel taşkınlarına yönelik olarak şehir içindeki köprü ölçümleri devam etmekte buradan elde edilen verilerin, laboratuvar çalışmaları da devam ediyor. Bu verileri modern çalışmalara aktararak elde edilecek sonuçları da rapor hale getireceğiz. Nisan 2015 tarihinde başladığımız çalışmalarımıza 2016 yılının sonunda tamamlanacak. Projeye destek ve katkılarından dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a çok teşekkür ediyorum. “ Açıklamasında bulundu.
SORUNLAR DAHA KOLAY ÇÖZÜLECEK
35 km’lik alanda yapılan çalışmaların önemine değinen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Bizim için veri çok önemli. Terme’de birçok kurumun ve sizlerin çalışmaları devam ediyor. Sizin yaptığınız çalışma bizim için bir ilk. Özellikle son yıllarda ilçemizde sel taşkın etkilerini görmekteyiz. Dolayısıyla taşkından zarar gören tarım alanlarının ve tarım toprağındaki bozulmanın tespiti büyük önem kazanmaktadır. Çalışmalarınız sonucunda Terme ilçesinde geleceğe dönük tarım planlamalarında daha güvenilir yol haritaları ortaya çıkacak. Sorunun teşhisi ortaya konulduğunda çözülmesi daha kolay olacak.” Şeklinde konuştu.
09 Haziran, 2015