ŞENER'DEN, 'BOMBA' AÇIKLAMA ! " HASTANENİN O BÖLGEYE YAPILMASINI UYGUN BULMUYORUM"

Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, yeni yapılan Şehir Hastanesi’nin zemin yapısı ve planlamasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

2020 yılında yapımına başlanan ve tamamlanmak üzere olan, Karadeniz Bölgesi'nin "amiral gemisi" olarak nitelendirilen Samsun Şehir Hastanesi, bölgedeki yerleşim ve altyapı planları açısından çeşitli tartışmaları beraberinde getiriyor.

Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, hastanenin zemin yapısı ve bölgedeki deprem risklerine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Şener, Samsun’un deprem bölgesinde yer alması nedeniyle hastanenin plan ve projelerinin bilimsel bir çerçevede ilerlemesi gerektiğini belirterek, tarım arazilerini etkilememesi gerektiğini de vurguladı. Ayrıca, genel olarak projelerin kişisel çıkarlarla değil, kamu yararına uygun şekilde, uzman kişiler tarafından planlanması gerektiğini de ifade etti.

Öte yandan, bölgeye getirilecek yeni tramvay hattının ise şehri daha karmaşık ve yoğun hale getireceğini düşünen Şener, Hastanenin şehri daha rahatlatacak bir alana yapılabileceğini dile getirdi.

"Deprem anında orada neler olacağını kestiremezsiniz"
Şehir Hastanesine ilişkin Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, "Şehir hastanesiyle ilgili olarak yer seçiminin neye göre yapıldığını bilmiyorum. İlk gördüğümde o bölgenin uygun olduğunu düşünmedim, çünkü CHP Samsun İl Başkanı'nın dediği gibi burada mera ve tarım alanları var. Bu tür alanlara dikkat edilmesi gerekiyordu. Bu tür projelerin bilimle desteklenerek tamamlanması lazım ve bu işin erbapları şehir plancılarıdır; çünkü onlar bu alanda uzmandır. Planlamalar ticari amaçlar ya da bazı kişilerin arazilerinin değerlenmesi için yapılmamalıdır. Hastane bölgesinde çok ciddi bir dolgu yapıldı; o dolgu bölgeye uygun mudur, zemin etüdü yapıldı mı? Bu alanda uzmanlara danışmak, inşaata başlamadan önce zeminin durumunu öğrenmek gerekiyor ki oradaki projeyi zemin karşılayabilecek mi, bunu anlayabilelim. Samsun bir deprem bölgesi ve bir deprem anında orada neler olacağını kestiremezsiniz. Gözle yapılan yer tespitleri yerine her anlamda bilimsel bir süreç izlenmeli." İfadelerini kullandı.

"Daha şehri rahatlatacak bir alana yapılabilirdi"
Yapımda Planlamanın önemine dikkat çeken Burak Şener, "Şehir hastanesinin ileriye dönük imar durumu, hastanenin ihtiyaçlarına göre değil, tüm şehri kapsayacak bir plan çerçevesinde yapılmalı ve ona göre şehir hastanesi planlanmalıdır. Bugün yeri uygun değilse ileride çevrede uygun yer bulmak zorlaşabilir. Tramvay hattı da gelecek oraya; bu nedenle, şehir hastanesinin o bölgeye yapılmasını uygun bulmuyorum. Daha şehri rahatlatacak bir alana yapılabilirdi. Plan ve proje dahilinde ilerlenmeli." Dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri