SOKAK HAYVANLARI İÇİN ‘SESSİZ EYLEM’

Samsun’un Çarşamba İlçesinde sosyal medya üzerinden haberleşerek Zübeyde Hanım meydanında bir araya gelen gençler, sokak hayvanlarının uyutulması kanun tasarısı ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

Çarşamba da sosyal medya üzerinden haberleşerek Zübeyde Hanım Meydanında bir araya gelen gençler, sokak hayvanlarının uyutulması kanun tasarısı ile ilgili ‘Sessiz Eylem’ gerçekleştirerek, basın açıklaması yaptılar.

Toplanan grup adına basın açıklaması yapan Günay Okçuoğlu ve Mine Yıldız; “ Biz burada hayvan severler olarak hiç bir derneğe bağlı olmadan vatandaşlar olarak toplandık. Eylemimize ise “SESİZ EYLEM” adını verdik. Çünkü bizler bu sorunun çözüleceğine yürekten inanıyoruz ve bir nebze olsun sesimizi masum sokak hayvanları için duyurmak istiyoruz. Son günlerde basına yansıyan haberlerden ve siyasilerden yapılan açıklamalardan öğrendiğimiz üzere, sokakta yaşayan köpeklerin toplatılıp bakım evlerine kapatılarak 30 gün içinde sahiplendirilmeyenlerin uyutulacağı bir yasa teklifi, Meclis gündemine girmek üzere olduğu için toplanmış bulunmaktayız. Buna karşıyız. Uyutma kelimesi yatağa yatırıp da uyutmak anlamında değildir. Öldürmek kelimesini masumlaştırmak için böyle söyleniyor. Ötenazi, iyileştirme olanağı olmayan, dayanılmaz acılar içerisinde olan hastaların rızası ile uygulanan bir yöntemdir. Sizlerin yaptığı ise kanlı-canlı, mutlu-mesut bir canlıyı öldürmektir. Bu vicdana aykırıdır. Aylardır yürütülen algı operasyonları ile sokakta yaşayan hayvanlar insanlar için tehdit ve güvenlik sorunu olarak gösterilmiştir. Ancak yasaklı ırklara ve hasta olanlara elbette gereği yapılmalıdır.

Hep birlikte daha yaşatan çözümler bulabiliriz” dedi

‘Öldürmek Çözüm Değil’

Başta yerel yönetimler ve kurumlar ile bu kurumları denetlemekle yükümlü diğer kurumlar el ele verip onları yaşatalım’ diyerek devam eden Okçuoğlu ve Yıldız; “Biz Türk toplumu olarak devletimizle, milletimizle beraber vicdanlıyız. Öldürmek Çözüm Değil. Bu ülkede kısırlaştığını sandığımız küpeli köpekler doğurdu. Bu ülkede barınaklarda hayvanlar açlıktan birbirlerini yediği iddia edildi. Çözüm Önerileri Çok Basit. Biz Müslüman bir ülke olarak merhametli ve vicdanlı bir toplumuz. Dünyaya örnek olan 2004 yılında çıkarılan “Kısırlaştır, aşılat, yaşat” maddesini uygulamadığınız için bugün bize Avrupa modeli diye dayatılan “uyutma” adı altında hayvanların öldürülmesini asla kabul etmiyoruz. Bugün 1393 belediyenin 1100’ünde bakımevi yok. Siz bu hayvanları nereye toplayacaksınız? 30 gün boyunca bu hayvanlara nerede bakacaksınız? Çözüm çok basit! Bir yılda etkin bir kısırlaştırma ile popülâsyonu tamamen durdurabiliriz” diyerek konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri