İlçe Kadın Kolları Başkanı Altürk, “İlçemizde bankalara borcu olan olmayan kalamadığı gibi toprağı ipotek altında olmayan köylü kalmadı” dedi
Haber-foto: Burak ÇALIŞKAN
CHP Çarşamba İlçe binasında yapılan toplantıya, CHP Çarşamba İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Altürk , CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Dürdane Kılıç ve çok sayıda teşkilat üyesi katılırken, CHP Çarşamba Kadın Kolları Başkanı Sema Altürk, ülke ekonomisi ve ülke tarımına yönelik açıklamalarda bulundu.
CHP Çarşamba Kadın kolları Başkanı Sema Altürk yaptığı açıklamada, “Üretim ve üretileni adi paylaşmak, kalkınmanın ve toplumsal huzurun, barışın, kardeşliğin temsilidir. Bu en temel gerçekken toplum üretimden koparıldı. Tarım ve hayvancılık çökertildi. İlçemizde bankalara borcu olan olmayan kalamadığı gibi toprağı ipotek altında olmayan köylü kalmadı. Bu durum insanımızın kimyasını bozdu. Onurlu ve saygın yaşama hakkı tehdit altına alındı” diyerek şöyle devam etti.
‘Borçlarla birlikte terör ve şiddet arttı’
Altürk, “Bunula birlikte şiddet ve terör arttı. Bundan kadınlar çokça payını alıyor. İç barışımız, dış dünya ile ilişkilerimiz, güvenliğimiz ve istikrarımız ortada. İşsizlik ve kadına karşı şiddet arttı. Bütün bunlar nasıl yönetildiğimiz ile alakalı. Biz bu vatan toprakları içerisinde ulusal sınırlarımız içerisindeki herkesin hiçbir etnik köken ve mezhep farkı gözetmeden insan temel hak ve özgürlüklerinin sahibi olduğu ve herkesin insanca, kardeşçe yaşama hakkını savunan ve bunun koşullarını verebilmesini kendine görev edinen bir partiyiz. Bütün kültürlerden geliyoruz. Farklılıklarımızı ötekileştirme sebebi olarak değil, zenginliğimiz olarak görüyoruz. Çünkü bizim için sosyal demokrasi araç değil, amaçtır”.
‘Devlet köylünün üretim yapmasını engelliyor’
CHP Çarşamba ilçe binasında yapılan toplantıda CHP Samsun kadın Kolları İl Başkanı Dürdane Kılıç ise teşkilat üyelerine yaptığı konuşmasında, Çarşamba ve Terme’nin tarımsal sorunlarını değerlendirdi. Kılıç yaptığı açıklamada, “ Terme’de 10 bin dönüm alanda çeltik üretimi yapılıyorken, hala dışardan pirinç ithal ediliyor. Terme pirincinin markası yok üretici zor durumda bırakılıyor. Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yapmış olduğu tespitlere göre, Çarşamba’da, 840 bin dekarlık arazinin şuanda 150 bin dekar kullanılıyor. Bunun neden ise devlet köylüye teşvik veriyor. Köylünün üretim yapmasını engelliyor ”dedi.