Su arıtma ve filtrelerde hijyene dikkat

Sağlıksız koşullarda üretilen ya da uluslararası standartlara sahip olmayan su arıtma cihazları ve filtreler sağlığı olumsuz etkiliyor.

Filtrelerin geçirgenlik özelliğine göre sınıflandırıldığını belirten İhlas Pazarlama Genel Müdürü Orhan Korkusuz, ucuz fiyatla ithal edilen ve satılan filtrelerin ömürlerinin kısa ve insan sağlığı açısından hijyenik olmadığını söyledi. Su arıtma cihazında kullanılan bütün komponentlerin uluslararası NSF Hijyen Belgesi’ne sahip olduğunda kaliteli ve güvenli ürün grubunda sayıldığını belirten Korkusuz, “Bütün filtrelerin sağlığa uygunluğu üniversitelerin ilgili bölümlerinden onaylı olmalıdır. Su arıtmanın kalbi kabul edilen membran filtrenin dünyaca kabul edilen standartlarda kaliteli ve uzun ömürlü olması gerekir. Ayrıca filtreler, antibakteriyel özelliğe sahip olmaları için gümüş emdirilmiş olmalıdır” dedi.


Eskiden şehirlerde içilebilir kaynak sularının şu an köylerde bile aranır hale geldiğinin altını çizen Orhan Korkusuz, piyasada 300 TL’den başlayan fiyatlarla su arıtma cihazlarının satıldığını, ucuz su arıtma cihazlarının kısa bir süre sonra sağlığa zararlı olabileceğini ekledi. İnsanlar sağlıklı içme suyuna ulaşabilmenin yollarını aradığını söyleyen Korkusuz, “Elle taşıma yöntemiyle evlere ulaştırılan polikarbon damacanalarla birlikte son zamanlarda ev tipi su arıtma cihazı kullananların sayısı da hızla artmaya başladı. Talebin artışıyla ulusal ve uluslararası standartlarda su arıtma satan firmaların yanı sıra merdiven altı diye tabir edilen kalite ve hijyenden yoksun düşük fiyatlı ürünler de müşterilerle buluşuyor. Üretici müşterisine güven vermeli ve bu konuda tecrübe sahibi olmakla birlikte satış sonrası destek hizmetlerini düzenli periyotlarla yapmalıdır” diye konuştu.
 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri