Boğaz içi düğün salonunun sahibi Ahmet Çamur, “1991 yılında Boğaz içi düğün salonunu açtığımız dönemlerde, Rum yapısı olan bu Tarihi Hamam bir harabeydi. Çatısının bir kısmı çökmüş, kalan diğer kısmı da çökmek üzere idi. Bir süre sonra yağmurdan, yağıştan etkilenen hamamın çatısı çöktü. Kimisi yıldırım düşmesinden, kimisi bilinçsiz ve her gece bu alana girip çıkan şahıslar tarafından hamamın çatısının kırıldığı iddia edildi. Biz de bu alanda ki düğün salonumuza yakın olan bu alanın böylesi bilinçsiz kişiler tarafından yıkılmaması ve salonumuza da zarar verilmemesi için tarihi Hamam’ın çatısını betonla kapattık ve kenarlarını çevirerek koruma altına aldık” dedi.
Bu korumaya almamızdan önce tarihi hamamı amacı dışı kullanan bazı kişiler oldu. Hamamın kapısını sıva ile kapatmak zorunda kaldık. Ancak bu şekilde insanların zarar vermesini önlemiş olduk şeklinde devam eden Çamur, “Hamamın içinde yılanlar, akrepler vardı, ot ve dikenden görünmüyordu. Burayı temizledik ilaçladık. Bu günkü hale getirdik. Her sene de temizleyip ilaçlamaya devam ediyoruz. Şuan hala ayakta ise bizim sayemizdedir” diyerek şöyle devam etti.
Yapılış tarihi belli olmayan Tarihi Hamam’ın ayakta kalması zor şartlar altında gerçekleşti diyen Boğaz içi Düğün salonu sahibi ve Belediye MHP Meclis Üyesi Ahmet Çamur, “1991 yılından bu yana hamamı koruma altına aldık. Hamamın içine çöp tenekesi gibi muamele ettiler. Temiz tutmak için çok uğraştık. Temizledik, ilaçladık ama yine eski halini aldı. Düğün solunu birkaç metre geriye alacağız. Zaman sonra belediye’nin de Tarihi Hamam da restorasyon çalışmaları başlatmasını umut ediyoruz. Böylesine güzel ve sağlam bir temelin sağlamlaştırılması ve korunması büyük önem arz ediyor” şeklinde görüşlerini dile getirerek açıklamalarda bulundu.
HABER- FOTO: Fatma TAŞDELEN