Tarım Müdürlüğü Sahada

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı bazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde çalışmalar gerçekleştirdi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı bazı Çarşamba ve Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde ürün numunesi ve eğitim düzenlendi. Ayrıca 30 bin adet sazan balığı yavrusu suya bırakıldı.Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, Çarşamba ilçesi Ordu Mahallesi’nde bulunan Alerg İnşaat'a ait Kivi üretimi yapan işletme çalışanlarına İyi Tarım birimi tarafından eğitim düzenlendi. Aynı zamanda Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi " kapsamında Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisinde üretilen ve Müdürlüğe tahsis edilen 30 bin adet sazan balığı yavrusu, Çarşamba ilçesi sınırları dahilinde bulunan Çaltı Aynalı Göl'e salındı.

Hasat öncesi numune alımı
Ayrıca Ayvacık ilçesinde ise, fındıkta kahverengi kokarca zarar oranı tahmin çalışmaları kapsamında Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından örnekleme yöntemiyle fındık numunesi alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri