Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri Hızla Devam Ediyor

Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı tarım ve hayvancılık desteklemeleri kapsamında çeşitli çalışmalara hız verdi.

Samsun'un Çarşamba İlçesinde Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından 2024 yılı tarım ve hayvancılık desteklemeleri kapsamında Çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çerçevede, arıcılık desteği için tespitler başlamış olup Dikbıyık, Eğercili, Taşdemir ve Beylerce mahallelerinde tespit işlemleri başarıyla gerçekleştirildi.

Tuzak dağıtımı yapıldı

Çarşamba İlçesinde çeltik hasadının başlamasıyla birlikte biçerdöver kontrolleri de aralıksız devam etmektedir. Tarım alanında verimliliğin artırılması hedefleniyor. Kışlama öncesi önlemler kapsamında, Güneşli, Bafracalı ve Y.Esenli mahallelerinde feromon tuzaklarının dağıtımı yapılmış ve üreticilere bilgilendirme yapıldı.

Son olarak, Kuşhane, Kızılot, Akçatarla, Turgutlu, Zümrüt, Karamustafalı ve A.Dikencik mahallelerinde yeni Tarımsal Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Bu toplantılarda üreticilere yeni destekleme ve üretim planlamaları hakkında bilgi verilip, tarım sektörünün daha etkin yönetilmesi için önemli adımlar atıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri