Tavukçu Dertli, Satışlar Durgun

Yükselen tavuk eti fiyatları vatandaşın alımını düşürürken, şarküteri esnafları geçen yıla göre yarı yarıya bir düşüşün olduğunu ifade ettiler

Samsun'un İlkadım ilçesinde Saathane meydanında Tavuk eti Satışı ile uğraşan esnaf Hayriye Kefeli, işlerin geçen seneye kıyasla yarı yarıya düştüğünü ve sadece hafta sonu ızgara tavuk bölümünde bir yoğunluk yaşandığını, diğer günlerde ise işlerin oldukça durgun olduğunu ifade etti.
"Bu sene Ramazan'dan sonra işler durdu"
Geçen seneye göre tavuk satışlarından memnun olmayan esnaf Hayriye Kefeli, "Son bir haftadır emekli maaşlarına yapılan zam, vatandaşların birazını tavuğa, birazını şarküteriye ve markete harcamalarına neden oldu. Bu durum, satışlarımıza yaklaşık yüzde 5'lik bir artış olarak yansıdı. Önümüzdeki aylarda bu etkinin ne kadar süreceğini kestiremiyoruz. Geçen yılki satış fiyatlarımız ile bu yılki fiyatlar arasında fark var; geçen sene işlerimiz çok iyiydi, ancak bu sene Ramazan'dan sonra işler durdu. Geçen seneye kıyasla işler oldukça sakin. Bu durum sadece tavuk sektörü için geçerli değil; buradaki tüm Saathane esnafı aynı durumda. Şu anda geçen seneki iş hacmine ulaşamıyoruz; işlerde yüzde 50 oranında bir düşüş var. Haftanın cuma ve cumartesi günleri biraz yoğunluk yaşıyoruz ama bu sadece ızgara tavuk bölümü için geçerli. Diğer bölümlerde ise satışlar oldukça durgun. Yaz mevsiminde işlerim genellikle düşüyor, çünkü insanlar yazın daha fazla yemek yiyorlar ve hafta sonları ızgara yapıyorlar. Dolayısıyla kışın ben daha çok iş yapıyorum. Yazın ise Haftanın beş günü normal satışlarımız durgun, sadece hafta sonu iki gün ızgara tavuk satışlarımız oluyor; bu da dengeyi sağlamak için yeterli değil ve sonuç olarak satışlarımız düşüyor." İfadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri