Cep telefonlarının yanlış kullanımıyla ilgili uyarılarda bulunan Osman Saka, “Son yıllarda akıllı cep telefonları ülkemizde oldukça yaygınlaştı. Bu akıllı cep telefonlarının bilindiği üzere şarjları oldukça az dayanıyor. Bazı vatandaşlar her saat neredeyse telefonunu şarja takıyor. Bununla beraber telefonları sürekli şarj etme alışkanlığımız, ne yazık ki gece uyuyacağımız saatlerde de devreye giriyor. Toplum olarak gece uyurken telefonlarımızı şarja takarak sabaha kadar elektrikte bırakıyoruz. Bu oldukça tehlikeli bir durumdur. Günümüzde yangınların çoğu, cep telefonlarının saatlerce prize takılı vaziyette bırakılmasından çıkmaktadır. Cep telefonunu şarj etme süresi maksimum 2 saattir. 2 saat geçtikten sonra hiçbir vatandaşımız prizde şarj aleti bırakmamalıdır. Gece uyurken telefonlarımızı şarj etmemeliyiz. Hatta cep telefonuyla aynı odada bile uyumamamız gerekir. Vatandaşlarımız bu uyarılarımızı önemle dikkate almalıdır” dedi.
Piyasadaki kaçak elektrikçilere de tepki gösteren Saka, “Günümüzde artık korsan diye tabir ettiğimiz kaçak elektrikçilerin sayısı oldukça arttı. Toplumda yaygın olarak elektrik kontağından ve ya elektrik kaçağından yangın çıktığını duyup görüyoruz. Bunun sebebi bu kaçak elektrikçilerdir. Bunlar hiçbir vergiye ve hiçbir odaya bağlı olmadan, elinde bir takım çantasıyla çalışan kişilerdir. Döşedikleri elektrik tesisatında hem malzemeden çalıyorlar hem de kalitesiz işçilik yapıyorlar. Bu da zamanla o elektrik tesisatının aşınmasına ve yangın gibi ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor” diye konuştu.
Teknisyenlerden "cep telefonu" uyarısı
Samsun Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka, gece telefonların şarja takılarak sabaha kadar elektrikte bırakılmasının oldukça tehlikeli bir durum olduğunu söyledi