Saadet Partisi Samsun Gençlik Kollarının düzenlediği Çarşamba Konferansları serisi her hafta düzenli olarak gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu hafta parti binası konferans salonunda gerçekleşen konferansta Gençlik Kolları Eğitim Başkanı Ersin Baş, ‘Nefsim Elimde: Akıllı Telefon’ sunumunu aktardı.
KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ
Sosyal medyanın insanlara kendimi daha iyi nasıl kandırabilirimi öğrettiğini ifade eden Ersin Baş, ‘’Sofrada coco cola içerken sosyal medya da coco cola’yı boykot paylaşımı yapan insanların olduğuna şahit oluyoruz. Bu insanın kendini kandırması, vicdanını rahatlatmasıdır. Böyle kendisini kandırarak mutlu oluyor. Dopamin diye bir salgı var. Mutluluk hormonu, bu da sürekli tekrar etmek istiyor. Mutlu olunca bir daha mutlu olmak istiyoruz. Bağımlılık da böyle gelişmiş oluyor. Bilgisayar, telefon ve tabletlerimizle oyunlar oynuyoruz bir level geçtiğimizde, puan aldığımızda daha fazlasını istiyoruz. Bunun yanı sıra o sanal platformlarda bir statüde elde etmiş oluyoruz. Bunu da gerçek statü olarak algılayabiliyor ve yine kendimizi kandırmış oluyoruz.’’ diye söyledi.
AKILLI CİHAZLAR BAKICI KONUMUNDA
Akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların artık bakıcı konumuna geldiğini belirten Baş, “Ne yazık ki çocuklarımız ağlamasın, yaramazlık yapmasın diye onların ellerine akıllı cihazları vererek uyuşturma ve kontrol altında tutma eğilimindeyiz. Çocukların ellerinden bu akıllı cihazlar düşmüyor. Oyun çağında etrafı keşfetme dönemlerinde çocuk telefona, tablete bağlanıp kalıyor. Gelişim sürecini de haliyle sekteye uğratmış oluyor. Konuşma problemleri, asosyallik, içe kapanıklık gibi rahatsızlıkların temelleri de atılmış oluyor böylelikle. Bu konuda da ebeveynlerin dikkat ve duyarlı olması lazım. Kendi çocuğumuza bu kötülüğü yapmayalım.’’ ifadelerini kullandı.
GELİŞMİŞ ÜLKELER DÜĞMEYE BASTI
Teknoloji Bağımlılığı konusunda gelişmiş ülkeler bundan birkaç sene önce tehlikeyi görüp Teknoloji Bağımlılığıyla Mücadele için düğmeye bastılar diyen Baş, ‘’ Teknoloji Bağımlılığıyla Mücadele eden ülkelerin başında Güney Kore geliyor. Güneş Kore’nin yaptığı çalışmalar ona en yakın ülkenin üç katı ve Güney Kore’de yapılan çalışmalara devlet de ödenek sağlıyor. Henüz Dünya Sağlık Örgütü Teknoloji Bağımlılığını bir hastalık olarak görmediği için diğer Avrupa ülkelerinde buna ödenek sağlanmıyor. Bizim ülkemizde ise birkaç bilinçlendirme konferansından başka hiçbir çalışmanın olduğunu göremiyoruz. Bu konudaki tehlikeyi görmemiz ve gerekli hassasiyeti göstererek bizim de bu konu üzerine eğilmemiz gerekiyor.’’ şeklinde konuştu.