TEMİZ ENERJİ: ÖĞRENCİLERDEN BARAJ ZİYARETİ

Çarşamba Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüne Bağlı Erkek Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri Hasan Uğurlu Barajını ziyaret etti.

Çarşamba Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Erkek Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri ile Erkek Yurt Yönetimi, Hasan Uğurlu Barajı'nı ziyaret etti. Çarşamba İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Aydın Yazıcı öncülüğünde gerçekleşen ziyaret sırasında, Hasan Uğurlu Barajı Elektrik Üretim Anonim Şirketi mühendisleri, öğrencilere yenilenebilir temiz enerji kaynağı olan hidroelektriğin üretim sürecini anlattı.

"500 megavat olan bir santral"

Hidroelektrik sisteminin nasıl çalıştığını hakkında Bilgilendirmede bulunan Mühendis "Burası, Yeşilırmak Havzası üzerinde kurulu gücü 500 megavat olan bir santral. İşlem sırasına göre, barajda suyu depoluyoruz. Depoladığımız suyun bir potansiyel enerjisi var ve daha sonrasında barajdaki su cebri boru ile basınçlı su türbinine geliyor. Bu esnada potansiyel enerji kinetik enerjiye dönüşmüş oluyor. Ardından, türbin çarkındaki motoru döndüren su mekanik enerji aşamasına geçiyor ve jeneratörün içinde elektrik oluşmuş oluyor. Bu teknoloji, Faraday'ın elektromanyetik indüksiyon keşifleri üzerine kuruludur." şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencilerinin Hasan Uğurlu Barajı ziyareti fotoğraf çekimi ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri