TFF'den Kritik uyarı

TFF Samsun Bölge Müdürü Haluk Tan, Samsun'daki spor tesislerine önem verilmesi gerektiğini söyledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürü Haluk Tan, Samsun'daki spor tesislerinin şu anda yeterli olduğunu ancak ilerleyen zamanlarda yetersiz kalacağını belirterek, Samsun'daki spor tesislerine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

"Tekrar yeni bir alan açılması gerekiyor"
Spor tesislerine yönelik yeni bir alan açılması gerektiğini belirten TFF Samsun Bölge Müdürü Haluk Tan, "Baktığımız zaman Samsun, spor anlamında ciddi katkılar almış bir şehir. Bütün tesisler anlamında bu şekilde. Çünkü Suat Kılıç ve Çağatay Kılıç gibi iki spor bakanı çıkarmış olan Samsun, belirli organizasyonları alarak sporun farklı kitlelere yayılmasını ve tesislerde farklı sporların yapılmasını sağladılar. Mesela bir bowling salonu, bir buz pateni pisti, okçuluk tesisleri gibi birçok alanda tesisleşme hamleleri yapıldı. Bunun yanında birçok spor salonu yapılıyor. Şu anki milletvekillerimizden bilhassa Mehmet Muş'un, futbol ile alakalı ciddi bir tesisleşmede öncülük etmeye çalıştığını görüyoruz. Dolayısıyla ben, yakın zaman dilimi içerisinde tesislerin bu kadar fazla olmasına rağmen, tekrar yeni bir alan açılması gerektiğini ve tesis hamlelerine daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğine inanıyorum." diye ifade etti.

"Potansiyeli yetkililer görecektir"
Projelerin Spor Bakanlığı'nın görev alanına girdiğini söyleyen Müdür Haluk Tan, "Projeler genellikle federasyon nezdinde değil, yerel yöneticiler ve mahalli idarecilerin ötesinde, Spor Bakanlığı'nın görev alanına girer. Dolayısıyla şu andaki ilk başlama sürecinde, ihtiyaca göre belirlenecek en büyük potansiyeli, en üstteki yetkililer daha hızlı görecektir diye düşünüyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri