TÜRKİYE KARADAĞ MAÇININ ARDINDAN

İBRAHİM FETHİ SEL

UEFA Uluslar B liginden A ligine çıkmak için mücadele eden Milli Takımımız Galler, İzlanda ve Karadağ takımlarından oluşan grupta 7 puanla lider. Sahamızda İzlanda’yı 3-1 veKaradağ’ı 1-0 yenerken Galler’le deplasmanda 0-0 berabere kaldık. Şimdi 2 maçlar başlıyor, Grup birincisi çıkıyor sonuncusu ise bir alt lige düşüyor. Bu takımların hiç biri bize rakip olamaz. Niyemi? Galler nüfusu 3,136,000 ,Karadağ 672,000 ,İzlanda 382,000 kişi… Galler takımının ilk 11 ekonomik değeri 117 milyon Euro, Karadağ 14 milyon Euro, İzlanda 8,5 milyon Euro. Ülkemize gelirsek 80 milyon nüfus ve ilk 11 değeri 235 milyon Euro.

Şimdi ben nasıl bu takımlarla ve bu ülkelerle kendimi aynı kefeye koyayım. Karadağ maçına gelirsek 672 bin nüfus ve 14 milyon Euro lük değeri olan bir takımla oynadık. Futbolumuz kıyas getirmeyecek kadar onlardan kaliteli. Gol yememek üzere kurulu bir takım ve defansı delmek üzere mücadele eden Türk Milli takımımız. Pozisyonlarımız var, baskımız var, dünya çapında kaliteli ayaklarımız var ,var oğlu var ama bir türlü gelmeyen golümüzde var. Hakan Kenan İrfan üçlüsü ile 70 dakikada bulduğumuz golle altın değerinde 3 puanı hanemize yazdık. Fakat bu sonuç bizi mutlu eden bir sonuç olamaz, oynananfutbol bizi mutlu eden bir futbol olamaz.

Tamam adamlar defansta çoğaldı, kontra atakla ve kornerle, yan topla gol aradılar ve berberliğe gönülde razılar ama bu mazeret olabilir mi? Bize göre mahalle takımı ayarında bu takımlar. Bu gurupta tek takım var oda Galler oda bizi yarı değerimizde. Hoş Galler de berabere kalırken de güzel futbol oynamamıştı Millî takım. Maça geleyim tekrar ,HakanÇalhanoğlu tam futbolcu,Olgun,boşa enerji harcamayan, nerde duracağını bilen takımımızın maestrosu. Abdülkerim defansta yıldız gibi, sakinliği harika, yapması gerekeni yapmakta. Arda olacak ama zamana ihtiyacı ver. Oynaya oynaya olacak.

Artık iki hareket yapıp durmuyor hareket halinde topa gidiyor geliyor, çok yetenekli. Kenan maçın kader ve kaliteli genç oyuncusu, sonradan oyuna girdi, ceza sahası içinde al Verde belki de tek şutumuzu attı ve gol oldu İrfanın dokunuşu ile. Bunlar maçta benim için öne çıkanlar diğerleri vasat bir oyun ortaya koydular. Santrforsuz takım bu kadar oluyor çünkü bizim takımda her kes santrafor. Karadağ takımı elindeki imkanla en iyisini yaptı, bir zamanlar bizim takımımızda böyleydi. Gol yemeden maçı tamamlayabilmek bir tanede atabilirsek bir şekilde ne ala, fakat öyle olmuyordu iyi takımlardan 5-8 yerken orta takımlardan 2 yiyorduk. Hele birde puan almaya görelim yere göğesığdıramıyorduk Milli takımı.

Bu Karadağ takımından Arda,Ferdi,Hakan gibi oyuncularımızla ile her biri ile en az 4 Karadağ kurarsınız. Ben nasıl yorum yapayım 1-0 sonucuna. Bunu bir zül kabul ediyorum. İzlanda’yla deplasmanda oynayacağız pazartesi günü yine böyle bir maç olur ve bizim kazanmamız dışındaki her sonuç bizim ayıbımız olur. Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.