Nöroimmünoloji Araştırma Laboratuvarında bağışıklılık sistemi ile ilişkili bazı hastalıkların tanısına yönelik incelemeler yapılıyor. Türkiye'de nadir olan laboratuvarda; beyin, omurilik ve vücuttaki sinirlerin etkilenmesi ile seyredebilen farklı bazı nörolojik hastalıkların tanısına yönelik incelemeler de yapılabiliyor.
Bu tanılarda şüphe olunan hastaların kan ve beyin omurilik sıvısı BOS (Bel suyu) örnekleri bu laboratuvarda analiz edilmekte, tanı süresine destek sağlıyor. Bazı tümörlerin sinir hücrelerini etkilemesi ve daha tümör ortaya çıkmasından bu etkilenmeye bağlı olarak görülen bazı nörolojik hastalıkların tanısında paraneoplazi panel denilen bir inceleme yapılabiliyor. Laboratuvarda, multip1 skleroz, ADEM ve devic hastalığı olarak bilinen nörolojik hastaların tanısına yönelik olarak kan ve bel suyu olarak bilinen BOS örneklerinde incelemeler gerçekleştiriliyor. Örnekler laboratuvara ulaştıktan yaklaşık 10 gün içerisinde analiz edilip sonuçlandırılıyor.
Eylül 2017'den beri hastalara hizmet veren ve eski diş hekimliği fakülte binasında olan laboratuvarın açılışı yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, böyle bir laboratuvarın OMÜ'ye kazandırılmasının oldukça iyi bir gelişme olduğunu söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından pasta ve kurdele kesilerek Nöroimmünoloji Araştırma Laboratuvarının açılışı yapıldı. Açılışa; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, OMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sinir Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Murat Terzi, Dokuz Eylül Üniversitesi Nöroloji Kliniğinden Prof. Dr. Egemen İdiman, Prof. Dr. Fethi İdiman, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.