Ülkücü Şehitler MHP tarafından anıldı

MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından 12 Eylül 1980 darbesinde şehit olan ülkücüler için anma etkinliği düzenlendi.

12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda, 12 Eylül 1980 darbesi başta olmak üzere şehit edilen tüm ülkücüleri anma etkinliği düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Mevlid-i Şerif okunarak şehitler için dua edildi.

"Tarihe altın harflerle kazınmışlardır"
Etkinlikte konuşan MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, "Bugün burada, vatan toprağını kanlarıyla sulayan, Türk milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve veren ülkücü şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi anıyoruz. Eğer biz bugün bu topraklarda huzurla yaşıyorsak, gökyüzüne özgürce bakabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bugün, bilge liderimiz Devlet Bahçeli'nin önderliğinde, Cumhur İttifakı'nda olduğu gibi tarih boyunca Türk milletinin en zor zamanlarında milletini ve devletini savunmak için ayağa kalkan, her türlü baskı ve zulme boyun eğmeyen, millî şuurun en güçlü iradesini ortaya koyan kahramanlarımızı anıyoruz. Bu davanın kahramanları, milletimize yönelen tehditlere karşı birer siper olmuş, tarihe altın harflerle kazınan destanlar yazmışlardır." dedi.

"Tüm şehitlerimizin hatırasını yaşatacağız"
Bu davayı gelecek nesillere aktaracaklarını belirten Başkan Burhan Mucur, "Bugün bizlere düşen en büyük görev, şehitlerimizin bıraktığı bu mirası yaşatmak, millî ve manevi değerlerimizi korumak ve yüceltmektir. Ülkücü hareketin temsilcileri olarak, ülkemizin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm şehitlerimizin hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çaba göstereceğiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri