ÜRETİCİNİN BELASI KOKARCAYA 250 FEROMON !

Samsun'un Terme ilçesinde 2019 yılında tespit edilen ve tarım ürünlerine, özellikle fındığa zarar veren istilacı tür Kahverengi Kokarca’ya karşı mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Samsun'un Terme ilçesinde 2019 yılında tespit edilen ve tarım ürünlerine, özellikle fındığa zarar veren istilacı tür Kahverengi Kokarca’ya karşı mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında, üreticiler ve kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleniyor.

Kamu kurumları iş birliği ile okullar, halk eğitim kursları, camiler ve kahvehanelerde bilgilendirme toplantıları yapılırken, biyoteknik ve kimyasal mücadeleyi bir arada içeren ‘cezbet-yok et’ yöntemi de aktif olarak uygulanıyor. Bu kapsamda, Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere 250 adet feromon dağıtımı gerçekleştirilmiş durumda.

Ayrıca, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ilaçlar kullanılarak, mahallelerde metruk binaların ilaçlanmasına yönelik planlamalar yapıldı. Terme Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda muhtarlara detaylı bilgilendirmeler sunulurken, Gölyazı Mahallesi’nde Terme Kaymakamı Metin Maytalman’ın katılımıyla örnek bir biyosidal ilaç uygulaması da gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Gölyazı ve çevre mahallelerden gelen üreticilere, metruk binaların nasıl ilaçlanacağı uygulamalı olarak gösterildi. Uzman ekipler tarafından yapılan bu çalışma, bölgedeki diğer üreticilere de örnek teşkil etti. Kahverengi Kokarca’ya karşı yapılan bu kapsamlı mücadele, bölge tarımını koruma adına büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri