Vali Tavlı, Onur Anıtına Çelenk Bıraktı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Onur Anıtına çelenk bırakarak şeref defterini imzaladı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan Onur Anıtına çelenk bırakarak programı gerçekleştirdi.

"Onur ve Gurur ile Huzurundayız"

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, Anıt Şeref Defterini imzalayan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Aziz Atatürk, bugün 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazandığımız büyük zaferin 102. yıldönümünü milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kutlamanın onur ve gururu ile huzurundayız. İlk adımını 19 Mayıs 1919'da Samsun'umuza attığınız Milli Mücadele, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos'ta destansı mücadelesinin verildiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zaferle taçlanmıştır. Bu büyük zaferle aziz milletimiz, 1071’de bize yurt kılınan bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu, şehit kanlarıyla sulanan vatan toprağı üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğimizi bir kez daha dünyaya ilan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Harbimizin ve Büyük Taarruzun Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu zatıaliniz ve silah arkadaşlarınızla birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kıymetli mensuplarını ve ordumuzun kahraman askerlerini rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğruna can veren aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun." İfadelerini kullandı.

Tören sonrası Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun'da ki kurum amirlerinin, siyasetçilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini valilik binasında kabul etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri