Vatandaşın Köpek kadar değeri yok mu?

Samsun’un Atakum ilçesinde başıboş sokak köpekleri vatandaşlara adeta kabusu yaşatıyor. Mevlana Mahallesi sakinleri, aylardır süregelen bu sorunun çözülmemesi nedeniyle Atakum Belediyesine tepkilerini her geçen gün daha da artırıyor.

Samsun'un Atakum ilçesinde Mevlana Mahallesi'nde Birlik sitesi'nin önünde başıboş sokak köpekleri sorunu giderek artıyor. Gece gündüz demeden site önüne dadanan köpekler, hem huzuru hem de güvenliği tehdit ediyor. Ancak Atakum Belediyesi ve yetkililer, bu duruma kayıtsız kalarak vatandaşın sorunlarına kulak tıkamış durumda.

YASA ÇIKTI AMA UYGULAYAN YOK!
Geçtiğimiz dönemde başıboş sokak köpeklerinin toplanmasına ilişkin yasal düzenlemeler hayata geçirilmesine rağmen, Atakum Belediyesi bu düzenlemeyi görmezden geliyor. Site sakinleri defalarca belediyeye başvurarak, çözüm merkezine şikayetler yağdırdı. Ancak her seferinde karşılarına aynı bahane çıkıyor: “Hayvanseverler bize tepki gösteriyor, bir şey yapamıyoruz!”
Belediyenin, vatandaşı korumak yerine hayvanseverlerin tepkisinden korkarak köpekleri toplamamasını yönetim zafiyeti olarak değerlendiren vatandaşlar bu sorunun yalnızca Mevlana Mahallesi ile sınırlı kalmadığını, Atakum’un pek çok mahallesinde ve özellikle Deniz Evleri’nde aynı durumun yaşandığını belirtiyor.

BELEDİYE İLGİSİZ, VATANDAŞ ÇARESİZ
Mahalle sakinleri çözüm bulmak için muhtara dahi başvurduklarını fakat oradan da sonuç alamadıklarını dile getiriyor. Belediye ve yerel yöneticilerin ilgisizliği, vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Site yöneticisi ve sakinleri, köpeklerin sürekli olarak site çevresinde toplanıp huzurlarını bozduğunu, çocukların ve yaşlıların dışarıya çıkmaya korktuğunu belirtiyor.

GÖREVİNİZİ YAPIN!
Atakum Belediyesi’nin sorumsuz tavrı karşısında seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar “Yasa var, ama uygulama yok! Vatandaşların güvenliği ve huzuru, hayvanseverlerin tepkisinden daha mı önemsiz? Belediye artık görevini yapmalı ve bu soruna kalıcı bir çözüm bulmalıdır. Bizim sabrımız tükendi!” diyerek yetkililere çağrıda bulundu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri