Vatandaşlardan müftülüğe tepki!

Samsun’un Ondokuzmayıs ilçesi Pazar Mahallesi'ndeki bir caminin tuvaletlerinin bakımsız görüntüleri, cami cemaatinin tepkisine neden oldu.

Cami tuvaletlerinin yeterli derecede hijyenik olmadığını, bakımsız halde görüntülerine cami cemaatince tepki gecikmedi. Cami cemaati ve çevre sakinleri caminin bu görüntüsünün bir anca düzeltilmesini istediklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade ederek konuyla ilgili Ondokuzmayıs İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı ve Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır’a tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşları zor durumda bırakıyor
Mahalle sakinlerinden Yaşar Karaman, "Caminin tuvaletlerinde hijyen eksikliği, su sızıntıları ve genel bakımsızlık, ibadet için gelen insanlara zor anlar yaşatıyor. Özellikle yaşlı ve engelli bireyler için bu durum daha da büyük bir problem oluşturuyor."dedi.

İl Müftüsü Çakır’a eleştiriler
Konuyla ilgili başta İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı’ya ve İl Müftüsü Çakır’a konuyla ilgili girişimde bulunulmamasından dolayı eleştirilerini dile getiren mahalle sakinlerinden Ahmet Yılmaz, cami temizliğine verilen önemin dinin temel öğretileri arasında olduğuna dikkat çekerek, müftülüğün bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmediğini iddia etti.

İl ve İlçe Müftülerine yönelik eleştiriler artarken, ilgili kurumların konuyla ilgili girişim veya açıklama yapılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri