İlçenin Adatepe Mahallesi’nde alternatif ürün projesi kapsamında karpuz üretimi yapan 52 yaşındaki Hüseyin Ataş, bu yıl karpuzun çok bereketli olduğunu ve lezzet bakımından ilçe halkı tarafından beğenildiğini söyledi. 20 dekar tarlaya karpuz ektiğini belirten Ataş, bu yıl 90 ton karpuz beklediğini, karpuzun ilçe dışında da çok rağbet gördüğünü belirterek hem aile hem de ilçe ekonomisine katkı sağlamak istediğini, ilçe dışına toptan ilçe içinde ise perakende satış yaptığını ifade etti.
Alternatif ürün kapsamında karpuz üretimine başladığını ve çok iyi verim aldığını kaydeden Hüseyin Ataş, Adatepe Mahallesi’nde yetişen karpuzların lezzet ve kalitesinin toprak aromasından ve bilinçli üretim yapılmasından kaynaklandığını dile getirdi. Kendi traktörü ile mahalleleri dolaşarak ürettiği karpuzları pazarlayan Ataş, karpuz üretimini tavsiye ederek ilçe topraklarının bereketli olduğunu, bu topraklarda her türlü üretimin yapılabileceğini, kendisinin de her yıl karpuz üretimine devam edeceğini sözlerine ekledi.
Vezirköprü’de karpuz bereketi
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bu yıl kapuz üretiminin bereketli olduğu belirtildi.