Yabancı dil eğitiminde devrim !

Milli Eğitim Bakanlığı yabancı dil eğitimine 2. sınıfta başlıyor.

 

 Milli Eğitim Bakanlığı yabancı dil eğitiminde kalitenin artırılması için kur sistemini hayata geçirecek.

 

Yabancı dil eğitiminde kalitenin bir türlü yakalanamaması MEB'yi harekete geçirdi. Yeni sisteme göre, yabancı dil eğitimi 4. sınıfta değil, 2. sınıfta başlayacak.

 

Sabah gazetesinden Yaşar Özay'ın haberine göre lise dönemindeki yabancı dil eğitimine ise "kur" sistemi damgasını vuracak. Liseye başlayan öğrencilerin seviyelerinin belirlenmesi için bir sınav yapılacak. Sınav sonuçlarına göre öğrenciler beginner (başlangıç), elementary (basit), pre-intermediate (orta) ve intermediate (üst) gibi seviyelere göre oluşturulacak olan sınıflarda eğitim görecekler. Müfredatta ağır gramer bilgisi yerine, ifade yeteneği ve telaffuza öncelik verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hazırladığı taslak haftalık ders çizelgesine göre, gelecek yıldan itibaren ilkokul ve ortaokullarda okutulan haftalık dil ders saatlerinde artış olacak. Zorunlu derslerden Türkçe'nin saati 1. ve 2. sınıflarda azalırken, "Oyun ve Fiziki Etkinlikler" ile "İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi" dersleri çizelgeye eklendi. Türkçe dersi ilk 3 yılda 11 saat, 4. ve 5. sınıflarda 6 saat ve 6, 7 ve 8. sınıflarda ise 5 saat veriliyordu.

 

MATEMATİK ARTIRILACAK

 

Zorunlu derslerde yapılan değişiklikle Türkçe dersi ilk 2 yıl 10 saat, 3. ve 4. sınıflarda 8 saat, 5. ve 6. sınıflarda 6 saat, 7. ve 8. sınıflarda ise 5 saat olacak. Mevcut durumda 1. sınıftan 8. sınıfa kadar haftada 4 saat verilen matematik dersi 1 saat artırılarak, her sınıfta 5 saat verilecek. Böylece matematik dersi, sekiz yıllık öğretimde 288 saatlik bir artış gerçekleşecek şekilde düzenlenmiş olacak. Matematik öğretimine ayrılacak süre de uluslararası ortalamaların yaklaşık 90 saat üzerine çekilecek. Hayat Bilgisi dersinde mevcut düzenlemede 3. sınıfta 4 saat olan öğretim süresi, taslak çizelgede 3'e indirilecek. Bu ders içeriğinde yer alan Fen Bilimleri ile ilgili az miktarda konuların da Fen Bilimleri dersine aktarılması öngörülüyor. 4. ve 5. sınıflarda haftada 3 saat, 5-8. sınıflarda haftalık 4 saat olan Fen ve Teknoloji dersinin adı "Fen Bilimleri" olarak değiştirilecek. Değişiklikle Fen Bilimleri haftalık ders saati ise bir yıl erkene çekilerek, 3. sınıfta başlayacak. 3-4. sınıfta 3 saat, 5-8. sınıflarda haftalık 4 saat olacak. Düzenlemeyle Fen Bilimleri dersinin öğretim süresinde, toplam 180 saatlik bir artış gerçekleşmiş olacak ve Fen Bilimleri öğretimine ayrılan süre de uluslararası düzeye yükseltilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri