İYİ Parti’li Bedri Yaşar; “Rekabet Kurumunun kötü ekonominin gidişatını, sadece 5 markete ceza keserek değil; asıl tarım ve ticarette yaratılan tekelleşmelerin önüne geçerek engel olmalıdır. Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; Bütçe rakamlarının, daha şimdiden önümüz yıl için yeterince ihracatın, üretimin, istihdamın ve refahın sağlanamayacağının habercisi olduğunu söyledi.Piyasada fiyat verilemez mal alınamaz hale gelinmiştir. Her ne kadar TUİK enflasyonu %21 olarak hissetse de vatandaşın enflasyonunun yüzde 50’lerin üzerinde olduğunu belirten Bedri Yaşar; kötü ekonomiden ticaretin de nasibini aldığını ifade etti.
Döviz kurlarında ortaya çıkan aşırı dalgalanmaların piyasaları kilitleyip ihracatı durdurma noktasına getirdiğini söyleyen Yaşar konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Piyasada fiyat verilemez mal alınamaz hale gelinmiştir. Dolar karşısında TL, 2017 ortalarında 3,5 dolar civarındayken, bugün 13.74 seviyesine kadar değer kaybetmiştir.TL’de, dördüncü çeyrekte yaşanan düşüş bankaların sermayelerini 3 milyar dolar eritmiştir. inşaat malzemeleri fiyatları ortalama yüzde 113 artmıştır. hammadde fiyatları ortalama yüzde 100’ün üzerinde artmıştır. elindeki para ile kur artışı öncesi 100 kilogram hammadde alabilen işletmeler, bugün ayın para ile 50 kilogram bile hammadde alamaz hale gelmiştir. navlun fiyatları yüzde 500’lere varan oranda artmıştır. hammadde ve tedarik sorunu yaşanmaya başlamıştır. son bir yılda çelik, alüminyum, plastik ve demir gibi hammaddelerdeki fiyatlar 3’e katlanmıştır. sanayide doğalgaza bir yılda yüzde 199 zam yapılmıştır. İnşaat sektöründe çalışanlar biz BATTIK! Bize ya tasfiye hakkı verin ya fiyat farkı verin ya da buna bir formül oluşturun diyor.”
Rekabet Kurumu, Bakanlığa Bağlanarak Bağımsızlığını Yitirmiştir
Rekabet Kurumunun Ticaret bakanlığına bağlanması ile bağımsızlığını ve şeffaflığını yitirdiğini dile getiren Bedri Yaşar; bu kurumun yanlış ekonominin cezasını sadece 5 markete 520 milyon TL para cezası keserek göstermelik bir uygulama yaptığını; asıl gübredeki, tohumdaki, fındıktaki, çeltikteki demirdeki, çimentodaki tekelleşmelere Rekabet Kurumunun el atması gerektiğini söyledi.
Helal Akreditasyon Kurumu Son İki Yılda Sadece 7 Sertifika Verebilmiştir.
2018 yılında kurulan Helal Akreditasyon Kurumuna değinen Bedri Yaşar; kurulduğu tarihten bu yana bu kurumun personelinin ve bütçesinin yıl be yıl artarken, bu 3 yılda sadece 7 akreditasyon vermesinin son derece düşündürücü olduğunu ifade etti.
HABER MERKEZİ