“Çok sıcak” dediğimiz yaz günlerinin en iyi serinleticisi, eşsiz atıştırması ve hatta çoğu zaman da ana yemeği olan yaz meyvelerinin yararları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, yaz mevsiminde iyi bir vitamin ve mineral kaynağı olan meyve ve sebzelerden günde 5 porsiyon yemeyi öneriyor. Vücuda kuvvet veren çilek kolesterolü düşürürken, damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan ve kansere karşı koruyucu özelliğe sahip olan çilek, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasında çok faydalı olduğu gibi bağırsak kurtlarını döküyor, idrar söktürüyor ve vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırıp, kanı temizliyor.
Yaz aylarının eşsiz tatlarından olan erik ise, yüksek antioksidan kapasitesi olan bir besin. Bünyesinde B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri, protein, karbonhidrat, selüloz ve mineral olarak da kalsiyum, sodyum, demir, potasyum ve magnezyum bulunan erik, regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terletici özelliğe sahip. Sinir sistemini takviye ederken, kanı temizliyor ve kansızlığa çare oluyor.