YEDAŞ BİRİSİ ÖLÜNCE Mİ BAKACAK!?

Samsun’un Çarşamba İlçesi Abdullahpaşa meydanında elektrik dağıtım şirketi firması YEDAŞ tarafından elektrik kablolarının yer altına alınması çalışması sırasında gelişi güzel açıkta bırakılan kablolar tehlike saçıyor.

‘EN KALABALIK YERDE AÇIK KABLO SORUMSUZLUĞU!’

Samsun’un Çarşamba İlçesi Abdullahpaşa meydanında ki iş yerleri ile vatandaşların en yoğun kullandığı bölgede kanalizasyon alt yapısı sonrasında adeta kaderine terk ettiği kabloları bir türlü önlem almaması tepkilere neden oluyor. Kaldırım kenarında ve yayaların çok yoğun şekilde kullandığı bölgede ki sokak lambası kablolarının da bulunduğu bağlantı kablolarının açıkta bırakılmış olması tepkilere neden oluyor.

‘AÇIKTAKİ KABLO İZMİR OLAYINI ANIMMSATIYOR’

Kaldırım kenarında uçları açık taşların üzerine bırakılan elektrik kabloları, 12 Temmuz da İzmir’de yaşanan olayı akıllara getirdi. Bilindiği üzere, İzmir de yaşanan sağnak yağış sonrası, açıkta bırakılan elektrik kabloları biriken suya temas eden iki kişinin akıma kapılarak hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Türkiye’nin gündemine oturan bu olayın yankıları sürerken, Abdullahpaşa meydanında elektrik dağıtım şirketi firması YEDAŞ tarafından elektrik kablolarının yer altına alınması çalışması sırasında açıkta ve korumasız olarak bırakılması haklı tepkilere neden oluyor.

‘KABLO AÇIKTA, SOKAK LAMBASI BİLE YOK’

Kabloların açıkta, koruma çerçevesi yerinden çıkmış yatık vaziyette duran ve görüntüsünün yanı sıra dağınıklığı ile vatandaşları tedirgin ediyor. Kablolar için iş yeri sahiplerinden bazılarının aylardır YEDAŞ’ı arayarak kabloların düzenlenmesi ve önlem alınması ve sokak lambası bari takılması şeklinde şikâyetlerde bulunmalarına rağmen yetkililerin umursamazlığı vatandaşlarla esnafları da çileden çıkartıyor.

“KİMSE ÖLMEDEN ÖNLEM ALINMALI!”

Günlük yüzlerce kişinin gelip geçtiği kaldırımda bulunan ucu açık elektrik kablolarının tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, “Bilinçli kişiler gelip bu kablolara dokunmaz. Ama buradan öğrenciler de annelerinin yanında küçük çocuklar da geçiyor. Olası bir yağış durumunda ucu açık bırakılan bu kablolar suyla temas ederek bir olumsuzluğa her an neden olabilir. Kablolar da ki olası bir tehlike ortaya ciddi sorun yanında büyük bir ihmal var olduğunu da gösterecektir. YEDAŞ yetkililerini ‘küçücük bir iş yüzünden kimse ölmeden acil önlem almaya davet ediyoruz’ ifadelerini kullandılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri