Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. Ulvi Güner, ameliyatsız burun estetiği yöntemlerini anlattı.
Güner, güzel bir burna ve profil görüntüsüne sahip olmanın herkesin hayallerini süslediğini belirterek, "Burnunun estetik görünümünden rahatsız olan, yüzünün diğer hatlarına uyumsuz olduğunu düşünen, kaza veya geçirilen operasyon sonrası burnunda oluşan estetik bozukluğu düzelttirmek isteyen kişiler için akla ilk gelen yöntem ameliyatla burun estetiği uygulaması yaptırmaktır. Ancak ameliyattan korkan, ameliyata ayıracak vakti olmayan, elde edeceği sonuçla ilgili endişeleri olan, maliyet yüzünden zorlanan ve burnunun görünümünü değiştirmek isteyen herkes artık Kalıcı Askılama (Endolift), Botoks ve Dolgu uygulamaları sayesinde bıçak altına yatmadan da burnuna güzel, estetik ve doğal bir görünüm sağlayabiliyor. Bu uygulamaların en güzel yanı ise sosyal yaşantıdan uzaklaşmadan, günlük akış içerisinde rahatlıkla gerçekleştirilebilmeleri" dedi.
Güner şunları kaydetti: "Kalıcı askılama yöntemi ile burun ucunda daralma, burun kanatlarında daralma, burun ucunun kaldırılması gibi estetik düzenlemeler isteyen hastalara etkili sonuçlar sağlanabiliyor. Kıkırdak ve kemik yapısında değişiklik yapmadan, lokal anestezi altında, 30-40 dakikalık bir sürede uygulanan işlemin en beğenilen sonuçlardan birisi de burnun küçülmesini sağlaması.Yöntemde özel askılama ipleri, kesi yapılmadan cilt altına yerleştiriliyor. Müdahale sonrası burunda 2-3 günde geçecek bir şişlik oluşuyor, bu şişliğin daha çabuk iyileşmesi için de burnun üstüne bir bant yapıştırılıyor. Kullanılan materyaller çok yumuşak olduğu için cilt altında hissedilmiyor. Burun içerisinde bir çalışma yapılmadığı için de tampon koyulmuyor ve kişinin nefes alma problemi olmuyor. 3 gün sonra bant çıkarılıyor, iğnelerin giriş bölgelerinde oluşan kabuklanmalar ortadan kalkıyor ve kişi sosyal yaşamına tamamen dönebiliyor.
Kalıcı askılama yönteminin hastalara rahatlama sağlayan bir diğer avantajı ise istenildiği takdirde bir dakikalık bir girişimle materyallerin alınıp, burnun eski şekline döndürülmesinin mümkün olması. Kalıcı askılama yöntemi esnasında dileyen hastalara burunlarının iç kısmından küçük bir kesiyle girilerek törpüleme işlemi de uygulanabiliyor ve burnun üst kısmındaki rahatsızlık veren fazlalığın bir kısmı alınabiliyor.
Gülme esnasında burun ucunda düşme sorunu yaşayan, burun kanatları ve dolaylı olarak burun üstü kemeri fazla gözüken kişilerde ise 5 dakikada gerçekleştirilen botoks uygulamasıyla güzel sonuçlar alınabiliyor. Botoks burundaki düşme ve genişlemeyi engellediği için burun ucunda daralma ve kalkma sağlıyor. Etkisi 4- 6 ay süren uygulama sonrası kişiler sosyal hayatlarına sorunsuzca devam edebiliyorlar".
Hafif kemerli burunlar için dolgunin ideal çözüm olduğunu belirten Güner, "Bir diğer yöntem olan dolgu uygulaması ile burundaki boşluklar doldurulabiliyor ve hafif kemerli burunların kemerinin daha az gözükmesi sağlanıyor. Daha önce operasyon geçirmiş ama problemi olan, yeni bir operasyona vakit ayıramayan ya da operasyondan çekinen ve özel günler öncesi iyileşme dönemi yaşamadan burnunda hafif değişiklikler isteyen kişilerin dolgu uygulamasıyla çok iyi sonuçlar almaları mümkün. Uygulama buruna uyuşturucu bir krem sürülmesini takiben 10 dakikada gerçekleştiriliyor. Etkisi 6-12 ay arasında devam eden uygulama sonrası kişiler sosyal hayatlarına sorunsuzca devam edebiliyorlar" dedi.
Ameliyatsız burun estetiği yöntemlerinin Türkiye’deki ilk uygulayıcılarından olan Op. Dr. Ulvi Güner, eğer burnun şekli uygunsa ameliyatsız yöntemlerle güzel ve estetik bir burna sahip olunabileceğini, ancak klasik burun estetiği ameliyatından alınacak sonuçla, uygulanan bu yöntemlerin sonuçlarının farklılık gösterdiğinin unutulmaması gerektiğini belirtti.