YILLAR OLDU NEDEN HALA YUSUF ZİYA OTOGARI ?

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Şehirler Arası Otobüs Terminali'ndeki 'Yusuf Ziya Yılmaz' isminin uygun olmadığını belirterek, değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Samsun’da 2006 yılında Yusuf Ziya Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde tamamlanan Şehirler Arası Otobüs Terminali, aradan geçen yıllara, sayısız olaya ve hatta 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi çok önemli noktalara rağmen hâlâ eski başkanın ismini taşımaya devam ediyor. Belediye başkanları değişse de isim hala aynı kalmaya devam ediyor. Samsun’a gelen yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar, terminalde inip binerken bu "Yusuf Ziya Yılmaz" ismiyle karşılaşmaya devam ediyorlar.


Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, bu duruma sert tepki göstererek, iktidarı eleştirdi. Şen, Yusuf Ziya Yılmaz’a prim yaptıran bu uygulamanın artık sona ermesi gerektiğini vurgularken, Samsun’a mal olmuş, şehre değer katan bir ismin terminale verilmesinin daha doğru olacağını belirtti. Terminal gibi bir noktaya, kişisel aktif siyasi bir ismi vermenin doğru olmadığını söyleyen Şen, "Bu ismi sürekli görmek hoşuma gitmiyor" mesajını net bir şekilde dile getirdi.

"PRİM YAPTIRIYOR"
Otogarın ismini eleştiren Saadet Partisi Samsun il Başkanı Salih Şen, "Bu iktidarın insanlara verdiklerinden biri de Yusuf Ziya Yılmaz. Şu anda aktif siyasette olması ve ona prim yaptıran bir ismi otogarda sürekli görmek hoşuma gitmiyor. Yusuf Ziya Yılmaz ile bir sorunum yok, ama oraya değer katacak birini getirmek lazım. 'X şahsın terminali' demek doğru değil. Yusuf Ziya'nın ismini gidip bir üst geçide versinler. Terminale, Samsun’a mal olmuş, Samsun’a ait ve Samsun’la özdeşleşmiş birinin adının verilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum." İfadelerini kullandı.


Samsun'un geleceği, Aktif Siyasi isimlerle mi, yoksa kente aidiyet duygusu kazandıracak değerlerle inşa edilmeli mi? Bu tartışma, şehrin gündeminde yer almaya devam edecek gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri