Siber Dolandırıcılıkla Mücadelede Kararlı

Siber Dolandırıcılıkla Mücadelede Kararlı
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, siber dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Bu kapsamda, vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine hız kesmeden devam eden emniyet güçleri, dijital dolandırıcılık yöntemleri hakkında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Vatandaşlar Bilinçlendiriliyor
Siber dolandırıcılık olaylarının artışına karşı, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları bu tür olaylara karşı daha dikkatli ve bilinçli olmaları konusunda uyarıyor. Polis ekipleri, vatandaşlara dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgi verirken, dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek amacıyla çeşitli bilinçlendirme faaliyetleri düzenliyor.
Şüpheli Durumlarda Güvenlik Birimlerine Başvuru Çağrısı
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların dijital platformlarda karşılaştıkları yanıltıcı reklamlara ve sahte içeriklere karşı dikkatli olmalarını, şüpheli durumlarda ise derhal güvenlik birimlerine başvurmalarını önemle vurguluyor. Sahte internet siteleri aracılığıyla kişisel bilgi hırsızlığına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.
Dijital Güvenlik İçin Önemli Adımlar
Vatandaşların çevrim içi işlemler sırasında güvenliğini sağlamak için URL adreslerinin kontrol edilmesi ve şüpheli durumların resmî kaynaklardan teyit edilmesi öneriliyor. Emniyet güçleri, sanal devriyeler aracılığıyla bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılara göz açtırmamak için 7 gün 24 saat görev başında.
Dolandırıcılık Olaylarının Önlenmesi İçin Teknoloji Kullanımı
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, teknolojinin sunduğu imkânları kullanarak dolandırıcılık olaylarını engellemeye çalışıyor. Dijital dünyada daha güvenli bir ortam oluşturmak adına vatandaşlara sürekli uyarılar yapılırken, siber devriyeler aracılığıyla suçluların takibi sağlanıyor.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel