Sıcak hava, satışları da etkiliyor

Samsun’un Çarşamba ilçesinde her hafta Çarşamba günü kurulan Pazar tezgahları sabah saatlerinde durgunluk yaşarken akşam saatlerinde hareketlilik yaşanıyor.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde her hafta Çarşamba günü Batıyaka Pazaryeri’nde açılan Pazar tezgahlarında satışlarda akşam üzeri hareketlilik olduğu gözlemlendi.

1-003.jpg

1-004.jpg

Sabah saatlerinde satışların durgun olduğunu belirten Pazar esnafı, hava sıcaklıklarının yüksek olmasının da satışlara engel olduğunu belirterek, vatandaşların hem sıcaktan hem de akşam üzeri fiyatların ucuzlamasından kaynaklı akşam saatlerinde yoğunluk yaşattığını dile getirdi.

1-005.jpg

1-006.jpg

Geçtiğimiz haftalarda havaların ısınmasıyla ürünlerde bolluk yaşanacağını ve fiyatlarda genel bir düşüş yaşanacağını aktaran Pazar esnafı, ürünlerde yaklaşık 10-20 lira düşüş olduğunu vurguladı.

1-007.jpg

Önceki haftalarda ağızları ekşiten limonun kilogram fiyatı cepleri ekşitmişti. Limonun kilogram fiyatının 80 lira olmasında şikayet eden vatandaş, bu hafta ise limonu kilosu 40 liradan satın aldı. Tezgahta yer alan diğer ürünlerin fiyatları ise şu şekilde; üzüm 50 TL, kavun 30 TL, domates 15 TL, salatalık 25 TL, patates 10 TL, soğan 15 TL, patlıcan 30 TL, kıl biber 50 TL, fasulye 50 TL, şeftali 20 TL ve nektari 40 TL.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel