Sıvı ve mineral kaybına kayısı

Sıvı ve mineral kaybına kayısı
Hem lif hem de içerdiği vitamin ve mineraller yönünden oldukça zengin bir meyve olan kayısı, Ramazan ayında tüketildiğinde sıvı ve mineral kayıplarını tolere ediyor.

Uzmanlar, Kayısının birçok özelliği ile mineralleri içerisinde barındıran ve insan sağlığı için gerekli bir meyve olduğunu belirtti. Ramazan ayında insanların iftar ve sahurda gereğinden fazla yemeklere yüklendiklerini anlatan profesörler, bunun da istenmeyen sağlık sorunlarına yol açabildiğini kaydetti.

 Oluşabilecek sağlık sorunları için kayısının Ramazanda tercih edebilecek en uygun meyvelerden biri olduğuna dikkati çeken uzmanlar, "Sebebi en fazla lif içeren meyvelerden biri olması. Onun dışında içeriğine baktığınızda gerçekten multivitamin tabletleri gibi içerisinde her türlü vitamin var. Her türlü mineral var. İçerisinde antioksidan özelliği olan birçok etken madde var. Aslında multivitamin hapları yerine  kayısı tüketilmesini öneriyoruz çünkü kayısının içeriğinde de bu multivitamin tabletlerinin içerisinde bulunan bir çok mineral ve vitamin, hem de doğal form olarak var. Dolayısıyla benim vermek istediğim en iyi mesaj; multivitamin yerinekayısı yiyin, doğal yoldan aynı vitaminleri, o mineralleri, antioksidanları alırsınız, daha faydalı olur." Denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir