Sivilce nasıl geçer?

Sivilce nasıl geçer?
Sivilcelerden rahatsızlık duyan birçok insan, sivilceleri sıkarak onlardan kurtulma yoluna gider

Bu, yanlış bir uygulamadır ve ciltte kalıcı izler kalmasına neden olabilir. Yüzünüzde iz kalmasını istemiyorsanız kesinlikle sivilceleri sıkmayın, cildinizi sürekli temiz tutun ve ellerinizi sivilcelerden uzak tutun.

Sivilce Neden Oluşur

Sivilce, özellikle ergenlik çağında görülen bir cilt hastalığıdır. Gençlerin korkulu rüyası olan sivilceler, yağ bezlerinin sağlıklı çalışmamasından kaynaklı oluşur. İnsanların yüzde elliye yakınında görülen ve özellikle ergenlik çağında ortaya çıkan bu iltihabi hastalık; kalıcı izler bırakmamakla birlikte, kimi insanlardaysa kalıcı izler bırakabilmektedir. Bu izler; ciltte delikler şeklinde olup, çok kötü bir görünüm ortaya çıkarmaktadır. Yağlı ciltlerde daha fazla görülür.

Sivilce Oluşmaması İçin

Sivilcelerin oluşmasının en büyük nedenlerinden biri, cilt temizliğinin yeterince iyi yapılmamasıdır. Cilt temizliği sadece yüz yıkama değildir. Cildin tamamen temiz olabilmesi için cilt gözeneklerinin güzelce temizlenmesi gerekir.

Gözeneklerin tıkalı olması, sivilceye neden olan bakterilerin üremesine neden olur. Eğer, cildiniz sivilce oluşumuna yatkınsa sivilceler önüne geçilemeyen büyük bir probleme dönüşebilir. Bunu engellemek için cildi derinlemesine temizleyen losyonlardan kullanabilirsiniz.

Yağlı ciltler, sivilce oluşumuna en yatkın ciltlerdir. Yağlı ciltlerde sivilceler daha ağır seyreder. Yüzdeki yağın temizlenmesi cildi rahatlatır, sivilce oluşumunu azaltır. Yüz temizleme losyonlarıyla temizlik yapılabilir.

Cildin, aşırı kurutan sabunlarla yıkanması da sivilce oluşumunu tetikler. Kullandığınız sabunun iyi bir sabun olmasına dikkat edin.

Sivilce Nasıl Geçer

Büyük sivilceler hemen geçmez, sabır ister. Sabırsızlık, sizi sivilceye elle müdahaleye itebilir. Sivilceleri patlatma sonucu cildinizde tedavisi çok zor sivilce izleri kalabilir. Eğer, uzun süre beklemenize ve cilt bakımınızı düzgün yapmanıza rağmen sivilceler geçmiyorsa sivilce nasıl geçer sorusuna cevap almak için bir cilt doktoruna görünmeniz şarttır.

Sivilce nasıl geçer diyenlere doğal yöntemler:

1.Karbonat: Karbonat, cildi temizler ve sivilce oluşumu tetikleyen ölü hücreleri ortadan kaldırır.  Karbonatın sivilceleri kurutucu etkisi vardır, fakat aşırı kullanımı da cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bir veya iki çay kaşığı karbonatı yarı dolu çay bardağına katın, iyice karıştırın ve yüzünüze sürün.

2.Yulaf Maskesi: Yulaf maskesi, cildinizdeki fazla yağı alır ve gözenekleri temizleyerek sivilceleri azaltır. Sivilcelerin kurumasını sağlar ve zamanla iyileşmesine yardımcı olur. Yulaf maskesi hazırlamak için, belirli miktarda yulafın üstüne azar azar su eklenir ve yoğun bir krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra, tüm sivilceli bölgeye eşit miktarda sürülür ve 30 dakika kadar kuruması beklenir. Maske kuruduktan sonra cildiniz gerilir. Uygulama sonrası cildinizi ılık suyla yıkayın. Yulaf maskesi 3 gün arayla uygulanabilir.

3.Narenciye Suyu: Portakal, limon vb. narenciye suları,  sivilcelerin iyileşme sürecini hızlandırır. Hatta sivilce nasıl geçer dendiğinde akla ilk gelenlerden biri de limondur. Narenciye sularının yapısı asidiktir, bu yüzden sivilceli ciltlere iyi gelir. En çok kullanılanı limondur. Limon suyunu bardak içine sıkın. Sıktıktan sonra sivilcenin üzerine ve çevresine sürün ve yarım saat bekleyin. Belirli bir süre bekledikten sonra, sürdüğünüz bölgeyi ılık suyla yıkayın. Bu uygulamayı, günde bir defa tekrarlayın.

Sivilce nasıl geçer noktasında tıbbi tedavi yöntemleri:

Hekimler, hastalığın şiddetine göre değişik tedavi yöntemleri önermektedirler. Küçük sivilceler için;  losyon, jel gibi çeşitli kozmetik ürünleri önerilirken, büyük kist şeklinde oluşan sivilceler içinse ağız yoluyla alınan, tablet şeklindeki ilaçlar önerilmektedir. Kist şeklinde oluşan sivilceler ağrıya neden olabilir. Bunun için bazı ağrı kesici kremler kullanılabilir. Daha ağır seyreden durumlarda ağrı kesici haplar önerilir. Sivilce; iltihabi bir hastalık olduğu için, her iltihabi hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da antibiyotik tedavisi başlanır. Antibiyotik tedavisi, çok etkili bir tedavi yöntemidir ve sivilcelerin yok olmasında oldukça etkilidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir