Yaz aylarını yavaş yavaş geride bırakırken, sonbahar aylarında birçok hastalığın bizleri pusuda beklediğini ifade eden Diyetisyen Gamze Öztürk, mevsim geçişlerinde ki soğuk algınlıklarına, nezle ve grip gibi hastalıklara yakalanma riskine karşı önlem alınması gerektiğine değindi.
“Beslenme düzeninizi gözden geçirin”
“Sonbahar aylarında genellikle depresyon, sıkıntı, mutsuzluk eğilimleri artabiliyor” diyen Diyetisyen Öztürk, “Buna bağlı olarak da basit şekerli gıdalara eğilim sıklığı gözleniyor. Bunun yerine (serotonin hormonu) dediğimiz mutluluk hormonunu tetikleyebilmek için vitamin ve mineral deposu olan meyve ve sebze grubuna ağırlık verilmelidir. Sonbahar aylarında bağışıklığımızı güçlendirmek, hastalıklara yakalanma riskini azaltmak ve yakalansak dahi kolay atlatabilmek için sağlıklı ve dengeli beslenmek şart” dedi. Sonbaharda ayrı bir önem kazanan, bağışıklık sistemini güçlendirme de probiyotik içeren besinlerin olumlu etkileri olduğunu söyleyen Öztürk, “Günlük besin tüketiminize probiyotik yoğurt veya kefiri, süt veya yoğurt yerine koyup, bu besinlerden yararlanabilirsiniz. Bu dönem de vücut direncini arttırmak için aktioksidan olarak da görev yapan A,C ve E vitaminleri ile selenyum, çinko, magnezyum gibi mineralleri, bunun yanı sıra omega-3 ve omega9 yağ asitlerinden yeteri kadar almak gerekir” diyerek tavsiyede bulundu.
İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.