Çarşamba Kirazlık Çay Mahallesi üzerinde 1999 yılında eğitim-öğretime başlayan 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 Eğitim-Öğretim sezonunun devam ettiği süreçte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hazırlanarak verilen ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanarak okul binasında “deprem güçlendirme” çalışmalarının başlatılması kararı verilmişti. Alınan karar sonrası 2021-2022 Eğitim-Öğretim sezonunun devam ettiği günlerde okul öğrencileri ve yöneticileri apar topar Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çarşamba Bilim Sanat Merkezi'nin aynı bina içinde hizmet verdiği binaya, 506 öğrencisi ve 40 öğretmeni ile birlikte, üçüncü bir okul olarak yerleştirildi.
SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLAR DERNEĞİ’NDEN TEPKİ GELMİŞTİ
Alınan karar sonrası ve öğrencilerin 3. bir okul olarak yerleştiği binaya ilişkin tepki gösteren Çarşamba Sağlık Meslek Lisesi Mezunlar Derneği’nden yapılan açıklamada, “Yıllardır kendi binasında eğitim öğretim hizmeti veren okulumuz dönem ortasında apar topar başka bir okul binasında eğitim hizmeti vermek için taşınacağı kararını büyük bir üzüntü ile duymuş bulunmaktayız. Her şeyin yeri ve zamanı vardır. Eğitim öğretim yılının bitmesine iki ay kalmışken bir haftalık karar ile okulumuzun başka binada hizmet vermeye başlaması yanlış bir zamandır.”
“DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRME Mİ YOKSA!??”
Edindiğimiz bilgilere göre; Geçtiğimiz eğitim öğretim dönemi sona ermeden Okul Müdürlüğüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü taşınma işlemi için yazı ile bilgilendirme yapmış ve taşınma için okul idaresine bir lira ödenek çıkarttırmadığı öğrenildi. Okul idaresi kendi imkanları ile apar topar okulu İlçe milli Eğitimin gösterdiği okula taşınmasını sağladıktan sonra ihalesi tamamlanarak Özgüler İnşaat ihaleyi yüklenici firma olarak almıştı. Güçlendirme çalışmasına başlanan okul binasını gören bazı İnşaat müteahhit ve ustaları okul bina temelleri ile kolon ve duvarların çoğu yeni yapılan binalardan daha sağlam olduğunu “taş gibi binayı kim nasıl” raporla tadilata aldırarak devletin milyonlarca lira zarara soktuğunun sorgulanması gerektiğini iddia edilmesi şaşkınlık oluşturdu. Okul temelleri ile kolonlarda ki sağlamlık bir yana yapılan sözde güçlendirme projesinin de evlere şenlik olduğu, projenin tamamen birilerini zengin etme projesinden öte bir olay olmadığı iddiası ayrıca gündeme bomba gibi düştü. Şimdi yetkililerin resmi rapor ile güçlendirme çalışmasına rapor verenlerin neye göre bu kararı verdiği ve raporun ne kadar gerçeği yansıttığının açıklanması ve çalışmaya kimlerin nasıl karar verdiğinin açıklanmasını bekledikleri iddia ediliyor.
HABER: Büşra KOCATAŞ- Erol ŞEKER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.