Taşeronda Kadro Başvuru Sayısı 715 Bini Aştı

Taşeronda Kadro Başvuru Sayısı 715 Bini Aştı
Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeronda kadro başvuru sayısının 715 bini aştığını duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sarıeroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 Kasım dönemi iş gücü istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarıeroğlu, Türkiye'nin bir yandan Zeytin Dalı Harekatı'nı ve terör örgütleriyle mücadelesini sürdürdüğünü, diğer yandan da ekonomisini büyütecek, yatırım ortamını iyileştirecek, istihdamını artıracak, refah seviyesini yükseltecek reformları hayata geçirdiğini belirtti.

"MİLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ'NİN ETKİLERİ BÜYÜK"

Yapılan reform ve uygulamalarla Türkiye'nin ekonomisinde pozitif havanın hakim olduğunu kaydeden Sarıeroğlu, "Bunun etkisini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlayan Mili İstihdam Seferberliği'nin sonuçlarında ve açıklanan kasım ayı iş gücü istatistiklerinde de görüyoruz." ifadesini kullandı.

Bugün açıklanan 2017 Kasım dönemi iş gücü piyasası verilerine göre, 2016 Kasım ayında yüzde 12,1 olan işsizlik oranının 1,8 puan azalarak yüzde 10,3 seviyesine gerilediğine işaret eden Sarıeroğlu, Kasım 2017'ye ilişkin iş gücü istatistiklerinin, hükümetin aldığı yapısal tedbirler ve uygulamaya geçirdiği istihdam teşviklerinin etkisini ortaya koyduğunu vurguladı.

"SİGORTA PRİM TEŞVİKİMİZ VAR"

Milli İstihdam Seferberliği'nin ikinci fazına Erdoğan'ın liderliğinde "+2 İstihdam" sloganıyla başladıklarını hatırlatan Sarıeroğlu, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen, 2018'de çalışma hayatına ivme kazandıracak ve iş gücü piyasasından hızlı bir dönüş alınacak büyük destek tedbirlerinin bulunduğunu ifade etti.

Sarıeroğlu, bunlardan ilkinin işverenlere ilave istihdamları için sağlanacak sigorta prim teşviklerine ilişkin olduğunu bildirerek, 2018'de bilişim ve imalat sektörlerinde mevcut sigortalı sayısına ilave olarak istihdam edilecek her bir sigortalının 5 bin 412 liraya kadar prime esas kazanç üzerinden tüm sigorta primleri ve asgari ücret üzerinden vergilerinin devlet tarafından üstlenildiğini kaydetti.

"SİGORTA PRİMLERİNİ ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN KARŞILAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bakan Sarıeroğlu, bilişim ve imalat dışındaki sektörlerde ise ilave istihdam edilen sigortalının, sigorta primlerini ve vergisini asgari ücret üzerinden karşılamaya devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Bir diğer desteğimiz olan 'Bir Senden Bir Benden' uygulamamızla 1-3 çalışanı olan, imalat sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanda ustalık belgesi bulunan işverenlerimizin, mevcut sigortalı sayısının üzerine ilave olarak istihdam edecekleri gençlerin (18-25 yaş) ücretini, sosyal sigorta primlerini ve vergilerini bir ay işverenlerimiz karşılayacak, takip eden ay devlet olarak biz karşılayacağız.

2018 yılında İşbaşı Eğitim Programlarımızın süresini de uzattık. Gençlerimizi destekleyici düzenlemeler getirdik. 3 ay süreyle uyguladığımız işbaşı eğitim programlarının süresini imalat ve bilişim sektöründe yer alan meslekler için 6 aya çıkardık. Programlarımıza katılan vatandaşlara ödediğimiz cep harçlıklarının miktarını ise 61 lira 65 kuruş olarak güncelledik. Ayrıca yine işbaşı eğitimlerinin siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenmesi ve katılımcının da genç (18-29 yaş) olması halinde program süresini 9 aya kadar, cep harçlığını ise 75 liraya çıkardık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel