Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi üyesi olan Ahmet Günay, 2008 yılında Samsun’da Devlet Demir Yolları’nda çalışırken geçirdiği talihsiz bir kaza sonrası hayatına bedensel engelli olarak devam etmeye başladı. Bu süreçte kültür, sanat ve edebiyata olan ilgisini derinleştiren Günay, “destekli şair” unvanıyla şiir serüvenine yoğunlaştı. Şiir yazmaya, askerlik yıllarında duyduğu aile ve memleket hasretiyle başlayan Günay, o günden bu yana pek çok eserini okuyucularıyla buluşturmayı sürdürüyor.
Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı bir Köyde çiftçi çocuğu olarak doğup büyüdüğünü ifade eden şair, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesinin 20 yıldır üyesi olduğunu, İş hayatına Devlet Demir Yolları’nda başladığını ifade ederek sözlerine devam eden Ahmet Günay, “Samsun’da garda çalışırken 2008 yılında manevra esnasında büyük bir iş kazası geçirerek sol bacağımı kaybettim ve o günden sonra engelli olarak hayata tutunmaya çalışıyorum” dedi.
“ŞİİR YAZMAYA ASKERLİK YILLARIMDA BAŞLADIM”
Kazadan sonra kültür ve sanat alanına yöneldiğini ve şiirle olan bağını aktaran Günay, “Zaten 30 yıldır şiir yazıyorum. Şiir yazmaya askerlik yıllarımda başladım. Kütahya’da 2 yıl görev yaptım. İş hayatımda babadan, anneden ve memleketten ayrı olunca insanın duyguları daha yoğunlaşıyor. Memleketimin plakasını görünce duygulanıyorum, özlem oluşuyor ve duygular ağır basıyor. Bu sayede aşk başlıyor. Aşk, sadece karşı cinse olan bir his değildir; anneye, babaya, vatana, bayrağa da aşk duyulabilir.” Diye konuştu.
“10 ŞİİR ANTOLOJİSİNDE DE ESERLERİME YER VERİLDİ”
Şiirlerini bir araya getirerek yayımladığı kitaplara da değinen Ahmet Günay, “2012 yılında ‘Gündoğdu Sevdam’ adlı ilk şiir kitabımı çıkardım. Daha sonra 2014 yılında ‘Bitmez Bu Sevdam’ isimli ikinci şiir kitabımı yayımladım. Bunların haricinde, şahısların, kamu kurumlarının ve derneklerin çıkarmış oldukları 10 şiir antolojisinde de eserlerime yer verildi” ifadelerini kullandı.
“DUYGUSUZ ŞİİR, YAVAN BİR ÇORBAYA BENZER”
Şiir yazmanın emek istediğini vurgulayan Şair Günay, “İlham aşkla gelir ve yazarım. Şiirlerimin çoğunu duygularımla yazarım. Duygusuz şiir, yavan bir çorbaya benzer. Şiirler mesaj verir. Bütün şairlerimizi seviyorum ve hepsini okumaya çalışıyorum. Bütün yazarların kitaplarını karıştırırım. Çünkü bütün yazarlar bizimdir ve onlardan da esinlenmişimdir” diye konuştu.
Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.