Belediye bünyesindeki Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği’nin (SAMTAB) Terme Turizm Eylem Planı çerçevesinde ilçe turizminin canlandırılması amacıyla Amazon Tabiat Parkı yapılacak. Park içinde inşa edilecek Amazon Açık Hava Müzesi'nde de kadın savaşçılar tanıtılıp yaşatılacak.
Samsun Valiliği'nin de destekleriyle yürütülen ilçe turizm eylem planı çalışmaları kapsamında 2015-2017 dönemini içeren Terme Turizm Eylem Planı belli oldu. Projelendirilen yatırımlar, ihale aşamasına gelirken, fiziki çalışmaların kısa sürede başlaması bekleniyor. 7 turizm yatırımının yapılacağı ilçede projelerin 2017 İşitme Engeliler Olimpiyatı'na kadar bitirilmesi planlandı.
SAMTAB'ın Samsun'un en büyük ilçelerinden olup turizm açısından önemli tarihsel ve kültürel birikime sahip Terme'ye kazandıracağı turizm yatırımları kesinleşti. İlçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte alınan kararlar çerçevesinde Terme'nin giriş ve çıkışlarında bulunan sıvasız, boyasız ve bakımsız cephe görünümleri, kent estetiği haline getirilecek. İlçeye modern bir şehir havası kazandırma noktasında Terme Belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışacak.
İlçenin ortasından geçen Terme Irmağı'nın içine küçük deniz araçları alınıp halkın deniz ve deniz araçları ile buluşması için aktiviteler yapmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Miliç sahilini de peyzaj düzenlemeleri ile turizme kazandıracak. Miliç'te ahşap bir Terme evi satın alınarak veya yapılarak restoran-kafe olarak işletilecek. Çevresel problemler ortadan kaldırılacak, atık su arıtma tesisinin derin deniz deşarjı inşaatına SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından en kısa sürede başlanacak. Vahşi çöp deposu olan yer toprak çekilerek kapatıldıktan sonra çevre düzenlemesi yapılacak. Terme'nin ilçeyle özdeşleşmiş yiyecek ve içecekleri (pidesi) ön plana çıkartılarak hediyelik ürün olarak pazarlanma noktasında gerekli çalışmalar yürütülecek.
TERME'Yİ AMAZON SAVAŞÇILAR TANITACAK
İlçenin Simenit Gölü ve Thermodon Çayı bölgesine yerleştikleri bilinen kadın savaşçı Amazonları turizme kazandırıp uluslararası düzeyde tanıtmakta kararlı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Dünyaca ünlü efsanenin yaşandığı Simenit Gölü ve Gölyazı sahillerinde Yaban Hayatı Geliştirme Alanı oluşturacak. Bunun için Orman ve Su İşleri Bakanlığı XI. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği halinde çeşitli aktiviteler gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, Terme'ye Ordu tarafından girişte de Amazon Tabiat Parkı olarak ilan edilmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na sunulan projede 6. Bölge Samsun Şube Müdürlüğü ile işbirliği halinde çevre düzenlemesi yapılarak Amazon Açık Hava Müzesi inşa edecek. Amazonların kültürleri, yaşantıları ve mücadeleleri bu açık alan müzesinde yaşatılacak.
“AMAZONLAR TERME'YE DEĞER KATACAK”
Amazon savaşçı kadınlar efsanesinin turizm değerini ve potansiyelini kentte artırmak ve dünyaya tanıtmak için yoğun çaba sarf ettiklerini hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu efsane, şehrimiz ve Termemiz için büyük bir turizm değeridir. 2 yıl önce Batı Park'ta hayata geçirdiğimiz Amazon Su Kanalı, Amazon Adası, Amazon Kafe ve Amazon Köyü'nün amacı da buydu. Bu efsanenin kentimizle özdeşleşmesi için büyük uğraş verdik, vermeye de devam edeceğiz. Şimdi bu efsanevi markaya ve yaşadıkları bölgeye yatırımlar yaparak tanıtacağız. Bu konuda yapacağımız çok çalışma var. Ama buraların doğallığını ve orijinalliğini bozmayacağız. O yüzden de yaban hayatı geliştirme sahası oluşturuyoruz. Projelendirdiğimiz yatırımlar hayata geçtiğinde turizmde bambaşka bir Terme göreceksiniz” dedi.
TERME’Yİ ‘AMAZON SAVAŞÇILAR’ TANITACAK
Yayınlanma:
Güncelleme:
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, şehrin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi potansiyelleri turizme kazandırmak amacıyla yürüttüğü eylem planı çalışmaları kapsamında ‘Amazon kadın savaşçılar’ diyarı Terme ilçesine yapılacak yatırımları belli oldu.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.