Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay’ın konuşmacı olarak davet edildiği konferansa; Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Hukuk Kulübü Başkanı 3. Sınıf öğrencisi Halil İbrahim Sarı, “2011-2012 yılının bahar döneminde resmi olarak kurulan topluluğumuzun amacı; sosyal, kültürel ve akademik anlamda çeşitli faaliyetler düzenlemek ve öğrenci arkadaşlarımızın bu faaliyetlerden faydalanmalarını sağlamaktır. Topluluğumuzun ilk faaliyeti olacak olan bu konferansın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız. Hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.
Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mustafa Tiftik, “Hepiniz hoşgeldiniz. Topluluğumuzun davetini kırmayarak fakültemizi onurlandırdığı için Prof. Dr. Oğuz Atalay’a teşekkür ediyorum. Fakültemiz, kurucu dekanın atandığı 2009 Temmuzundan itibaren üçü uluslararası olmak üzere pek çok bilimsel toplantıya ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Fakülte kadrolarımızın üstün gayretleriyle, 2011-2012 öğretim yılında açılan lisans öğretimine paralel olarak aynı yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Kamu Hukuku Tezli ve Kamu Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans Programını, bu yılın başından itibaren de Karadeniz Teknik Üniversitesi ile birlikte Kamu Hukuku Ortak Doktora programını faaliyete geçirdik. Fakültemiz, lisans ve lisans üstü öğretimde yaptığı atılımlarla özellikle Orta Karadeniz Bölgesinde büyük bir cazibe oluşturmaktadır. Fakülte Yönetimi, öğrenim faaliyetlerine başladığından beri öğrencilerin talepleri doğrultusunda, öğrenci kulüpleri aracılığıyla temayüz etmiş hukukçu, akademisyen ve uygulayıcıları davet etmekte, konferans, seminer ve benzeri etkinlikler çerçevesinde onları kurumumuzda misafir etmektedir. Konferansın sizlere azami istifadeye vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Prof. Dr. Oğuz Atalay verdiği konferansta, “Aranızda bulunma ve konuşma fırsatını bana sunan herkese teşekkür ediyorum. Burada bulunmaktan çok memnunum. Türk Hukuku’nun güncel sorunları konusunda şimdiye kadar edindiğim bilgi ve değerlendirmeleri ve daha sonra çözüm önerilerimi başlıklar halinde sizlere sunacağım. Bu bir ders değil, söyleşidir. Sizlere bir şeyler öğretmekten ziyade sizlerle bir şeyleri paylaşmak istiyorum. Öncelikle Türk Hukuku’nun sorunlarını hangi başlıklar altında irdeleyebiliriz bunu konuşalım. Türk Hukukunun birçok sorunu var elbette; ancak hepsini arka arkaya sıralamak yerine, Türk Hukuku’nun yasalaşma aşaması ve sorunları, hukukçu eğitimiyle ilgili sorunları ve uygulama sorunları olarak üç başlık üzerinde durmak istiyorum. Hukukçu geliştirme konseptimize bakalım. Sizler de şuan bu konseptin içindesiniz. Dünyanın bütün ülkelerinde hukuk eğitimi zor bir eğitimdir. Dünyanın her yerindeki meslektaşlarımız hukuk okumanın zor olduğunu söylerler çünkü hukukçuların fonksiyonu toplumda çok önemli bir fonksiyondur.
Ben bu fakültenin üç senelik olduğunu ve OMÜ Kampüsü imkânlarından mahrum olduğunu duyduğumda aslında çıtayı düşürmüştüm. Ancak gerçekten bizim başladığımız zamana göre çok daha iyi koşullarda eğitime başladığınızı gördüm. Hukuk Fakültesinin kendi ayakları üzerinde durması açısından şehir merkezinden uzakta olmakta faydalıdır. Fikirsel özgürlüğünü oluşturması ve kurumsallaşması ve bunların devamı için öğrenciler, taşrada kalan kampüslerde kendi inisiyatiflerini geliştirip, çevreyi dönüştürme fonksiyonları edinip, bunun zevkini ve gururunu kendileri yaşarlar. Kendilerinden sonraki nesillere bu inisiyatifleri anlattıkları zaman da çocuklarına anlatacak bir şeyleri olur. Bu yüzden merkezden uzak olmanıza şikâyet etmeyin, buraya yerleşip burada etkinleşin. ” dedi.
Soru-cevap şeklinde devam eden konferans, Prof. Dr. Oğuz Atalay’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.