Şeker- İş Sendikası Çarşamba Şubesi Başkanı Sinan Türe, Şeker Fabrikasının yeniden hizmete açılması için mücadele verirken 'içten vurulduk' diyerek Çarşamba Şehir Merkezi girişinde yıllardır asılı duran ‘Çarşamba Şeker Fabrikası’ yazılı tabelanın kaldırılmasın nedeni ile adeta yıkıldığını dile getirdi.
Şeker- İş Sendikası Çarşamba Şubesi Başkanı Sinan Türe, önce şeker pancarı kotaları ile ardından fiyat ve şeker oranı, hatalı geçmiş yönetimler, siyasi bazı yaşananlar nedeni ile bir kaç yıl önce tamamen kapatılan ve içinde Çarşamba Şeker Fabrikasının da bulunduğu C Portföyü ihalesi son anda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ihalesi durdurularak satışını iptal ettiğini dile getirerek şöyle devam etti.
Çarşamba Şeker Fabrikamızın satışının durdurulmasının ardından verdiğimiz mücadeleler neticesinde C Portföyünde bulunan 5 fabrikanın 4' ü bu yıl yeniden üretime geçirilirken bu fabrikalar içinde yetim bırakılan tek fabrikanın Çarşamba Şeker Fabrikası olduğunu belirten Şeker-İş Sendikası Çarşamba Temsilcisi Başkan Sinan Türe, "Bu yıl geç oldu ama gelecek yıl inanıyorum ki Çarşamba Şeker Fabrikamız da üretime alınacak ve bölgemize büyük katkı sağlayacaktır. Biz bu heyecanı yaşarken en büyük hayal kırıklığımız yine kendi içimizde ki eksikliklerden kaynaklı yapılanlar bizim canımızı yakarken içimde adeta yıkım oldu." ifadelerini kullandı.
Şeker- İş Çarşamba Temsilcisi Başkan Sinan Türe, "Şeker Fabrikamızın yeniden açılması için mücadele verdiğimiz bu dönem de Çarşamba Şehir Merkezi girişi olan Beylerce Mevkii’nde ‘Çarşamba Şeker Fabrikası’ yazılı tabela geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Engelliler Olimpiyatları döneminde sessiz sedasız şekilde nedense sessizce kaldırıldı. Fabrikamızın tabelasının kaldırılmasına çok üzüldük. O tabelayı kaldıranlar da aslında çok iyi bilirler ki; Samsun’dan gelenler Beylerce’de ki o tabelalarda Hasan - Suat Uğurlu Barajı ve birde Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yazılı olduğunu bilirler. Bizimle ve ilçemizle özdeşleşmiş olan fabrikamızın yadigarı "Çarşamba Şeker Fabrikası" yazısına baktık ki bir gün kaldırılmış. Gerçekten üzüldük. Şimdi bakıyoruz şehir dışından gelenler olduğunda bizlere ‘Ne oldu? Şeker Fabrikası kapandı mı? Tabelası vardı önceden şimdi yok’ diye soruyorlar. Bu olayı şehri yönetenler adına yönetim zaafı olarak algılıyorum. Bu iş adeta kendi ayağına kurşun sıkma olayı gibi düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda Çarşamba Şeker Fabrikası’nı gösteren tabelamız yeniden yerine asılmalıdır. Şeker Fabrikamızı öldü gibi göstermek isteyenler bu şehre ihanet etmiş olacaktır" şeklinde açıklamasını devam ettirdi.
Başkan Türe, "Çarşamba Şeker Fabrikamızın açıldığı günden bu yana bölgenin tek tüten bacası konumunda ki şeker fabrikamız için yapmadıklarını bazı kesimler yıllardır bırakmadı. Hala da yok etmek için adeta yırtınıyorlar. Bu kesim yıllardır gövdemizi kopartmak , dalımızı kırmak yok etmek için uğraştılar, uğraşmaya devam ediyorlar. Adeta ağacımızı kurutmak isteği ile mücadelemize karşı mücadeleyi sürdürüyorlar. Çarşamba Şeker Fabrikası yazılı tabelamızın kime zararı vardı düşünüyor, merak ediyoruz. Neden o tabela kaldırıldı, kim kaldırttı. O tabelaya kadar mı düştüler. Yazıklar olsun. Konu hakkında yetkililerden açıklama bekliyoruz.” diyerek açıklamasını şöyle tamamladı.
Başkan Türe, yetkililerden konuya ilişkin ilgililerden açıklama yapmasını beklediğini vurgularken, Şeker Fabrikasını çalıştırmamak bu şehre ihanet olur. Çarşamba ve dolayısı ile bölgemizin bacısı tüten tek sanayi kuruluşu Şeker Fabrikamıza tüm siyasi partilerimizin organlarının da destek vermesini bekliyoruz. Siyasi, STK'lar, Çarşamba'lılar ve Samsun'luları önce tabelasına sonrasında ise şeker fabrikasına sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.
HABER: Nuri ŞEKER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.