Turkcell, Türkiye'yi "veri üssüne" dönüştürmeyi hedefliyor

Turkcell, Türkiye'yi "veri üssüne" dönüştürmeyi hedefliyor
Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, "Türkiye'yi bölgenin veri üssü yapmak için altyapı hazırlığımızı yaptık ve bu konuda hedefimiz çok yüksek. İnşallah yakın bir gelecekte de bu veri merkezlerimiz sayesinde bölgenin veri üssü olacağız." dedi.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Türkiye'nin verisinin ülkede kalması için altyapı hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "Bu konuda hedefimiz çok yüksek. İnşallah yakın bir gelecekte de bu veri merkezlerimiz sayesinde bölgenin veri üssü olacağız." dedi.Koç, Turkcell'in 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla New York Borsası'nda düzenlenen etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, şirketin çalışmaları ve hedeflerini anlattı.Türkiye'de değişik platformlarda Turkcell'in 30. yılını coşkuyla kutladıklarını dile getiren Koç, New York Borsası'nda da dünyanın en fazla izlenen aktivitelerinden biri olan kapanış töreninde zil çaldıklarını ifade etti.Koç, şirketin 2000'den beri New York Borsası'nda kote olduğuna işaret ederek, "Sadece New York Borsası'nda değil, aynı zamanda Borsa İstanbul'da da kote olan Türkiye'deki tek şirketiz. Bu anlamda bizim için çok önemli, çok gurur duyduğumuz bir gün. Çünkü New York'ta, dünyanın finans merkezinde Türk bayrağımızı dalgalandırdık." diye konuştu.Şirketin güçlü finansal yapısı sayesinde hisse senetlerinin değerinin her geçen gün arttığının bilgisini veren Koç, hem New York hem İstanbul borsalarında listelenmenin daha fazla yatırımcıya ulaşmayı sağladığını ve şirketin performansının iyiye gittiğini söyledi.Koç, Turkcell'in 1994'te mobil operatör olarak kurulduğunu ancak şu anda "uçtan uca teknoloji sağlayıcısı" olduğunu vurgulayarak, kullanıcılara bağlantı sağlamanın yanı sıra anlık mesajlaşma uygulaması, müzik dinleme ve televizyon izleme platformu, ödeme hizmeti gibi değişik dijital servisler sunduğunu dile getirdi.

"Artık sadece bir mobil telekomünikasyon operatörü değiliz"

Dijitalleşen bir dünyada artık daha fazla veri üretilmeye başlandığına işaret eden Koç, şunları kaydetti:"Bunun için 'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalacak' dedik ve TDC adında bir şirket kurduk. Turkcell olarak şu zamana kadar 4 tane yeni nesil veri merkezimiz ve 330 milyon avro yatırımımızla beraber biz, Türkiye'yi bölgenin veri üssü yapmak için altyapı hazırlığımızı yaptık ve bu konuda hedefimiz çok yüksek. İnşallah yakın bir gelecekte de bu veri merkezlerimiz sayesinde bölgenin veri üssü olacağız."Koç, Turkcell'in artık sadece bir mobil telekomünikasyon operatörü olmadığını, vatandaşlara her alanda dokunan bir şirket olduğunu dile getirdi.Bu sebeple "Her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor." dediklerini belirten Koç, şehir hastanelerinden İstanbul Havalimanı'na kadar altyapı sağladıklarını, bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.Turkcell'in 30'uncu kuruluş yıl dönümü kapsamında New York Borsası'nda düzenlenen etkinliğe, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç ve şirketin yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank da katıldı.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç veri merkezleri

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir