‘TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU’ İLK KEZ SAMSUN’DA

‘TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU’ İLK KEZ SAMSUN’DA
Samsun’un İlkadım ilçesinde Kurtuluş Yolu Caddesi’nde Türkiye Kültür Yolu Festivali düzenlendi. Düzenlenen Festivale Türkiye’nin Farklı İllerinden gelen zanaatkarlar el emeği göz nuru birbirinden güzel ürünlerini sergiledi.

untitled-1.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin bu yılki dördüncü durağı, ilk kez Samsun oldu. 8-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerden birisi de Samsun’un İlkadım ilçesinde Kurtuluş Yolu Caddesi üzerinde gerçekleşti. Etkinliğe Türkiye’nin farklı illerinden gelen zanaatkarlar el emeği göz nuru birbirinden güzel ürünlerini sergiledi. Sergiye katılan Samsun Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, “Bu festivalin Samsun'daki hemşerilerimize, Samsun’u ziyaret etmek için gelen vatandaşlarımıza, misafirlerimize güzel zamanlar geçirmesi için bir fırsat olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Misafirlerimize güzel zamanlar geçirmesini diliyorum”

Samsun Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Fetsivalle ilgili yaptığı değerlendirmede “Festivalimizin Samsun ilimizde gerçekleşmesi ile ilgili emeği olan herkese teşekkür ederim. Bu festivalin Samsun'daki hemşerilerimize, Samsunumuzu ziyaret etmek için gelen vatandaşlarımıza, misafirlerimize güzel zamanlar geçirmesi için bir fırsat olmasını diliyorum. Festivallere anlam ve değer katan sadece festivallerde sergilenen eserler ve festivalde yapılan faaliyetler değildir; vatandaşlarımızın oralara gelmesidir. Ben tüm Samsunlu hemşerilerimize bu festival alanlarında yapılacak faaliyetlere katılmalarını, ortadaki kültürel ve sanatsal etkinlikler içerisinde bulunmalarını, özellikle çocuklarıyla beraber bu alanlarda bulunmalarını tavsiye ediyorum. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı

“Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum bir alan”

Sergide özgün ahşap ürünlerini tanıtan Yüksel Korkmaz, “Orman köylüsüyüm ve ahşap işçiliği, çocukluğumdan beri ilgi duyduğum bir alandır. Ahşabın içinde doğdum ve bu işin yoğun bir şekilde içindeyim. Görmüş olduğunuz ahşap eserler ve at heykeli, benim kendi çalışmalarım. Bu çalışmalar, kısa süreli değil; örneğin at heykeli birkaç aylık yoğun bir çalışma gerektirdi. Ahşap işçiliği, ciddi bir emek ve zaman isteyen bir uğraş. Gençlerimizin bu alana büyük ilgisi var ve ben de onları bu işe daha çok çekmeye çalışıyorum.” Dedi.

“40. sanat yılımı kutluyorum”

Bursa’dan Festivale ürünlerini tanıtmak için gelen Sedef Ustası Zafer Karazeybek, “Ben Bursa'dan geliyorum ve sedefkârım. Bu yıl, geleneksel sanatlarla uğraştığım 40. sanat yılımı kutluyorum. Sedef, boynuz, kemik, fil dişi ve değerli taşlar gibi doğal malzemelerle çalışıyorum. Bu sene, Bursa'nın yerel değerlerini Samsunlularla paylaşmak için kültür festivali çerçevesinde buradayız.” İfadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

1-002.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir