Türkiye’de dijital hastane devri

Türkiye’de dijital hastane devri
Dijital hastane devri tamamen uygulanmaya başlandığında, sağlık çalışanları ve hastaların uzaktan iletişim kuracak, gerektiğinde hasta hastaneye gitmeden sağlık hizmeti alabilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde bilgisayar kullanımını arttırmak ve uluslararası ölçekte uygunluğunu sağlamak için başlattığı HIMSS projesi sürüyor.  Sağlık Bakanlığı’nın HIMSS Avrupa organizasyonu ile yaptığı anlaşma ve iş birliğini dikkate alan Mobit Bilişim hastaneler için Özel Projeler geliştiriyor. Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde bilgisayar kullanımını arttırmak ve uluslararası ölçekte uygunluğunu sağlamak için başlattığı HIMSS projesi sürüyor. Projeyle ilgili bilgi veren Mobit Bilişim Teknolojik Hizmetler Direktörü Bahattin Alcan “Distribütörü olduğumuz Xplore, Mitac, Aaeon, DT Research ve ClinicAll markalarındaki geniş ürün portföyümüz ve ARGE ekibimiz sayesinde pazara sunduğumuz başarılı çözümler bizler ya da bayilerimiz tarafından geliştirilerek Sağlık Sektöründe kullanılıyor.


NEDEN DİJİTAL HASTANE?

Çeşitli yönetim ve hizmet alanlarını içinde toplayan sağlık kuruluşlarında süreçlere ve hastalara dair çok çeşitli veri toplanmaktadır. Her türlü karar alma aşamasında bu verilerin kullanılabilir olması kritik bir öneme sahiptir. Özellikle, hasta ile ilgili verilerin ve istemlerin hasta başında sisteme girilmesi; hasta ile ilgili her türlü tıbbi bilgiye (laboratuvar sonuçları, radyolojik görüntüler, günlük tıbbi ölçümler vs.) hastane içinden veya dışından anlık erişilmesiyle iş süreçleri hızlanacak, tıbbi hatalar en aza inecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir