TÜRSAB'DAN BÖLGESEL BİRİFİNG

TÜRSAB'DAN BÖLGESEL BİRİFİNG
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) genel merkezinden gelen yöneticiler, sağlık turizmi alanındaki güncel gelişmeleri değerlendirmek amacıyla Samsun'un İlkadım ilçesinde konferans düzenledi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden gelen Yöneticilerin Gerçekleştirmiş olduğu Toplantıda, sağlık turizmi alanında kaydedilen yeni gelişmeler ve uygulanan mevzuatlar hakkında kapsamlı bilgi paylaşımı yapıldı. TÜRSAB yetkilileri, turizm sektörünü daha ileri taşımak için alınması gereken adımları katılımcılara aktardı. Konferans, bölgedeki turizm acentelerinin gelişimi ve sağlık turizmi potansiyelinin artırılması açısından önem arz ediyor.tursabdan-bolgesel-birifing-4.jpgtursabdan-bolgesel-birifing-5.jpg"Türkiye Turizm Yüzyılı Projesi’ni hayata geçirmiştir"
Konuya ilişkin TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yılmaz Uzunlar, "Resmi verilere göre Türkiye’de sağlık turizmi her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Ülkemize sağlık turizmi kapsamında gelen misafirlerin sayısı her yıl istikrarlı bir şekilde artarken, seyahat acentalarımızın yükü de giderek artmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılında tıbbi tedavi amaçlı ülkemize gelen turist sayısı 1,5 milyonu aşmıştır. Sağlık turizmi genelinde ise ilk kez 3 milyar dolar seviyesinin üzerine çıkılmıştır. Bu, sağlık turizmi kapsamında gelen ziyaretçilerin kişi başı yaklaşık 2 bin dolar gelir elde ettiğini göstermektedir. Karadeniz bölgesindeki şehirlerimize son yıllarda yabancı ziyaretçi ilgisindeki artış sevindirici olmakla birlikte, gelen ziyaretçilere sağlık turizmi başta olmak üzere katma değeri yüksek turizm segmentlerini tanıtmak ve sunmak sektörümüzün gelişimini daha üst düzeye çıkaracaktır. Bu kapsamda birliğimiz, turizmi 12 aya ve ülke geneline yaymak üzere Türkiye Turizm Yüzyılı Projesi’ni hayata geçirmiştir. Daha yüksek gelirli turistleri ülkemize çekmek için bu projeye hep birlikte katkı sunmaktan gurur duyuyoruz." İfadelerini kullandı.tursabdan-bolgesel-birifing-3.jpgtursabdan-bolgesel-birifing-2.jpgPrograma, Hizmet İhracatları Birliği Genel Sekreteri Fatih Özer, TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yılmaz Uzunlar, Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras katılım sağladı.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir