"UCUZ ETLERDE HER ŞEY OLABİLİR"

"UCUZ ETLERDE HER ŞEY OLABİLİR"
Samsun Kasaplar Odası Başkanı, Adana'da Görülen at ve eşek etlerinin Samsun'a asla giremeyeceğini, ancak vatandaşların ucuz etlerden uzak durması gerektiğini söyledi

Adana'da polis tarafından durdurulan şüpheli bir araçta bulunan etlerin incelenmesi sonucu, etlerin tek tırnaklı hayvanlara ait olduğu belirlenmişti. Bu gelişmenin ardından Samsun'daki etlerin durumu merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Ben bu yaşıma kadar Samsun'da at ve eşek eti diye bir şey duymadım. İnşallah öyle bir şey de olmaz. Samsun'daki vatandaşlarımız bu konuda içleri rahat olabilir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, vatandaşların ucuz etten uzak durmaları gerektiğini de vurguladı.

"Ucuz etten insanların uzak durması lazım"

Samsun'daki Etler Konusunda Vatandaşın İçinin Rahat Olması Gerektiğini Vurgulayan Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen "Ben bu yaşıma kadar Samsun'da at ve eşek eti diye öyle bir şey duymadım. İnşallah öyle bir şey de olmaz. Samsun'daki vatandaşlarımız bu konuda içleri rahat olabilir. 14 senedir oda başkanlığı yapıyorum. Mesleğin içindeyim, ben Samsun'da böyle bir şeye rastlamadım. Çünkü içindeyiz, görüyoruz, kimin ne yaptığını biliyoruz. Alışveriş yaparken piyasanın altında bir et fiyatı gördüğümüz zaman şüphelenmeliyiz. Şimdi Samsun'da 360 liraya kıyma satan yerler var. Sen bunu nasıl 360 liraya satabiliyorsun? KDV var, kesim maliyeti var. Bunlar da eşek ve at eti olmayabilir ama her şey olabilir. Ucuz etten insanların uzak durması lazım. Samsun'da at ve eşek etinin olmadığına kesinlikle eminim. Tabii, büyük firmalara ben bir şey diyemem, kefil olamam. Benim dışımdaki firmaları bilmiyorum. Bugün ben 500 liraya kıyma satarken sen 360 liraya nasıl kıyma satabiliyorsun? 355 lira karkasın kilosu iken bunun kemiği var, kesim ücretleri var, KDV'si var, masrafları var. Nasıl satabiliyorsunuz? Sakatat eti mi olur, kelle eti mi olur, ona bir şey diyemem." İfadelerini kullandı.

"At ve eşek eti Samsun'a giremez."

Ucuz Etten Uzak durulması Gerektiğini Belirten Ömür Şen, "Gerçek anlamda bizim kestiğimiz bugünkü dana etinin fiyatı 500 liradır, 480 falan olur ama 360 lira olmaz. Bunu alan vatandaşlarımız duyarlı olsunlar, ne aldıklarına baksınlar, ne kıyması var baksınlar. Samsun'da at ve eşek eti olmaz, olmadı, olamaz da. Şüpheli eti diğer etlerden vatandaş rengine bakarak ayırt edebilir; kıpkırmızıdır, yağsızdır, zaten onu satıcı tezgaha koyamaz. Et'e renk enjekte edeni duyuyoruz, su enjekte edeni duyuyoruz. Biz bunları yaşamadık ama duyduk. Elhamdülillah, kendi esnafımızın her şeyine kefiliz. Zaten devamlı denetim içerisindeyiz. At ve eşek eti Samsun'a giremez." Diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi